El nou president de Telefónica, Marc Murtra, ha començat una ronda de contactes amb els principals directius de la companyia als mercats més grans de la teleco i la primera parada de la seva gira ha estat a Londres, si bé la idea és que en els "propers dies" faci el mateix al Brasil i Alemanya.

La primera d'aquestes reunions de Murtra s'ha fet al Regne Unit, un mercat en el qual Telefónica participa a través de Virgin Media O2 (VMO2), una joint venture al 50% amb Liberty Global.

Després de l'abrupta sortida de José María Álvarez-Pallete, el seu predecessor, Murtra s'ha reunit aquest dilluns amb els consellers delegats de VMO2 i Liberty Global, Lutz Schüler i Mike Fries, respectivament (veure imatge superior).

Es preveu que Murtra mantindrà reunions similars a la celebrada a Londres amb els principals directius de Telefónica a Alemanya i el Brasil, els altres dos grans mercats de la teleco juntament amb Espanya i el Regne Unit.

En aquest context, les fonts consultades per Europa Press també apunten que Murtra s'està reunint amb tots els membres del comitè executiu. De fet, aquest dimarts mantindrà una trobada amb el comitè executiu per preparar la reunió del consell de Telefónica que tindrà lloc aquest dimecres.

Com cada últim dimecres de mes, aquest 29 de gener toca consell d'administració de Telefónica, que serà el primer amb Mac Murtra de president després de substituir José María Álvarez-Pallete. Sobre la seva taula s'acumulen els expedients, començant per la renovació d'aquest consell i la convocatòria de la junta general d'accionistes que ha de ratificar aquests canvis.

La junta d'accionistes haurà de ratificar Murtra en la presidència, així com els canvis en el consell d'administració. Encara no s'ha anunciat la data de la junta.

Entre els canvis pendents del consell hi ha l'entrada del grup saudita STC, que ja ha anunciat la seva intenció de demanar un membre en el consell després d'assolir una participació del 9,97%.

Aquest any expira el mandat del president de Gestamp, Francisco José Riberas, sobre la continuïtat del qual haurà de decidir el consell d'administració de Telefónica i, després, la junta d'accionistes, en cas que s'opti per la seva renovació. El mandat de Ribera expirava juntament amb de Pallete, que es va mantenir en la presidència de Telefónica durant 9 anys. A més, en el consell d'administració de Telefónica hi ha un conseller menys (ara són 14) després de la mort sobtada de Javier Echenique, vicepresident de la teleco.

Està previst que el proper 27 de febrer es publiquin els resultats de Telefónica, segons consta a l'agenda de l'inversor. La companyia va registrar un benefici de 989 milions d'euros en els primers nou mesos de l'any, un 21,7% menys que en el mateix període de 2023, quan va guanyar 1.262 milions llastada per la depreciació de la filial del Perú i el canvi de divises, sobretot, del real brasiler. Els de 2024 encara no s'han fet públics.