L'operadora de telecomunicacions MasOrange ha presentat aquest dijous una nova proposta per executar la retallada de plantilla que està negociant amb els sindicats. La companyia ha reduït el nombre de treballadors afectats i ha millorat les indemnitzacions i condicions de sortida per als possibles afectats. La direcció de l'empresa i els sindicats han arribat a la sisena reunió de negociació sense acords, des que l'operadora va anunciar la retallada de la plantilla, a començaments del mes de setembre passat. Amb la rebaixa, l'ERO afectaria aproximadament el 8% de la plantilla actual de l'empresa, que compta amb uns 8.400 empleats.

En concret, MasOrange redueix en 100 persones l'afectació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) plantejat inicialment per a 795 treballadors, és a dir, deixaria els acomiadaments en una xifra de 695 treballadors, la qual cosa suposa un descens del 12,6% respecte a la xifra original. A més, millora les indemnitzacions de l'ERO, que ara preveu 33 dies per any treballat, amb un límit de 24 mensualitats. Contra la proposada inicial d'un total 30 dies per any treballat, amb un màxim de 18 mensualitats.

En la nova proposta també s'han inclòs millores en les prejubilacions a partir dels 57 anys fins als 62 anys. Fins ara, planteaba prejubilaciones per a persones amb 59 anys o més fins als 63 anys amb un pla de rendes per un import del 75% del salari net i el conveni especial amb la seguretat social (CEES). En aquest context, aquesta és la segona reducció dels afectats de l'ERO que MasOrange proposa als sindicats, després que el passat 2 d'octubre els reduís de 795 a 745 persones, segons va informar Europa Press.

Pla de recol·locació per als afectats

Encara queda una reunió de la taula negociadora de l'ERO, sense incloure la d'aquest dijous, que se celebra el pròxim 15 d'octubre, coincidint amb la vaga de mitja jornada convocada per CCOO, UGT, ÚS, ELA i CGT. La taula negociadora està formada, per part dels sindicats, per cinc representants de CC. OO., quatre de UGT i uns altres quatre de la Confederació Sindical Independent (Fetico). Serà fins al dia 17 d'octubre que estarà obert el període legal d'un mes per negociar sobre l'ERO.

En la reunió precedent de la setmana passada, la companyia va oferir un pla de recol·locació per als ara 695 afectats per l'ERO, que no comptarà amb límit temporal. En concret, aquest pla anirà dirigit a totes les persones que s'adscriguin a l'ell, no tindrà límit de temps i serà gestionat amb una empresa de Manpower que es diu Right Management.

Encara que la llei exigeix un programa de recol·locació de sis mesos, MasOrange ha proposat un mínim de nou mesos per a la majoria dels empleats, i fins a 12 mesos per a aquells majors de 45 anys. El pla també inclou més de 7.500 mòduls de formació i assessorament.

Membres de l'equip directiu de MasOrange.

La nova MasOrange

MasOrange, companyia fruit de l'aliança entre MasMòvil i Orange, va tancar el primer semestre de 2024 amb uns ingressos per serveis retail de 2.887 milions d'euros, amb un augment de l'1,1%. En el primer semestre de 2024, el grup va invertir 512 milions d'euros, la qual cosa representa el 14,2% dels ingressos totals de la companyia.

El resultat operatiu ajustat va assolir els 1.307 milions d'eruos (+6,7%), mentre que els ingressos totals del grup van assolir els 3.609 milions (+0,1%), afectats per la regulació de les tarifes de terminació de trucades de mòbil, segons va informar la companyia. Per la seva part, la capacitat de generació de caixa operativa de MasOrange ha crescut molt positivament fins als 811 milions, un 20% més.

MasOrange compta amb 9 marques principals nacionals (Orange, Yoigo, Jazztel, MASMOVIL, Simyo, Pepephone, Lebara, Lyca i Llamaya) i 5 de regionals (Euskaltel, R, Telecable, Guuk i Embou) amb les quals cobrirà totes les necessitats dels clients a Espanya. Dona servei a més de 30 milions de línies mòbils, més de 7,3 milions d'usuaris de banda ampla i 2,3 milions d'usuaris de televisió.