McDonald's està desenvolupant un pla d'expansió a Espanya amb l'objectiu d'obrir 200 restaurants més en els propers quatre anys, per a la qual cosa necessita una incorporació de franquiciats que li permeti duplicar el seu ritme d'obertures fins a 2028 i assolir els 800 restaurants al país.

Segons ha informat McDonald's en una nota de premsa, la companyia compta actualment amb més de 600 restaurants a Espanya i el 95% d'ells ja l'operen els seus 120 franquiciats, empresaris que han afavorit la generació de 26.000 llocs de treball directes i 60.000 d'indirectes al país, ha defensat. La companyia estima que aquestes futures obertures sumaran uns altres 10.000 llocs de treball.

Per facilitar la incorporació de nous socis, McDonald's assegura que s'encarregarà de tot el procés d'obertura dels nous restaurants, començant per la selecció i avaluació de les ubicacions. Aquest procés es realitza seguint criteris d'oportunitat i rendibilitat de negoci, "la qual cosa assegura que cada nou restaurant estigui estratègicament situat per garantir el seu èxit", ha indicat.

Una vegada identificada la ubicació òptima, McDonald's s'ocupa de l'adquisició de la propietat i realitza les inversions necessàries per adaptar l'espai als estàndards de la marca. Així, el franquiciat rep un restaurant completament equipat i llest per operar sota el segell de McDonald's.

Segons ha indicat la companyia, aquest enfocament permet als nous socis centrar-se en la gestió i desenvolupament del seu negoci des del primer dia "amb el suport continu de la companyia en totes les etapes del procés".

12 mesos de formació a franquiciats

Els franquiciats reben formació, suport i assessorament continu per gestionar els seus restaurants "de forma independent i fructífera". A cada franquiciat se li imparteix un programa integral de formació durant un termini aproximat de dotze mesos, que persegueix l'excel·lència en la gestió del negoci i de l'equip humà.

A través d'aquesta metodologia, la companyia s'assegura d'establir relacions empresarials duradores i eficients que fomentin el desenvolupament d'estàndards i pràctiques sostenibles d'alt nivell, ha destacat.

Sobre això, el director de Restaurants de McDonald's España, Ángel Luis Castillo, ha assegurat que el procés de selecció busca "un perfil concret", dones i homes "que vulguin liderar el seu propi restaurant i que s'identifiquin amb la cultura, els valors i el propòsit de McDonald's per continuar creixent de forma sostenible i responsable".

"En aquest sentit, som compromesos amb la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica", ha incidit.