Les fusions sempre creen oportunitats als bancs competidors, que aprofiten per captar clients a riu revolt i així també l'espera Mediolanum, que assegura que si l'opa del BBVA sobre el Sabadell prospera i hi ha fusió entre ambdues entitats "desapareixeran oficines" i tindran oportunitat per captar clients i créixer en assessors financers. En qualsevol cas, és un tema que hauran d'anar seguint (ja que l'opa encara no està resolta) i que els fa centrar-se encara més en el seu model de proximitat als clients. Així ho ha posat en relleu aquest dimarts, Luca Bosisio, conseller delegat de Banc Mediolanum, en la presentació de la seva nova seu a Madrid.

Banc Mediolanum (entitat financera espanyola del grup italià Mediolanum) va ser una de les entitats que a la tardor de 2017 va decidir traslladar la seva seu social fora de Catalunya, en aquest cas a València. Encara que va mantenir la seva seu fiscal i operativa a Barcelona, i ara inaugura una nova seu a Madrid, on creu que tenen marge per créixer en la gestió de patrimoni privat, de famílies.

Preguntat per si el banc es planteja traslladar de nou la seu social a Catalunya com ha fet el Sabadell o Criteria, Luca Bosisio comentava que "a nivell d'activitat" l'entitat és present on té més negoci. Així, a València tenen la seva xarxa d'assessors financers més nombrosa d'Espanya i també el nombre més gran de clients, per tant, hi seguiran. Encara que també tinguin presència a Barcelona i Madrid. El CEO indicava que són "on els interessa" i agregava, "no fem política".

Respecte a la seu que el banc presenta avui, un palauet situat al barri de Salamanca, Juan Massana, responsable de Banc Mediolanum a la zona Madrid-Centre comentava que per a l'entitat, aquesta nova seu suposa "un impuls importantíssim" i els permet tenir molta proximitat amb els clients i ser al costat d'ells. Confien a poder arribar a ser més de 300 persones en aquesta seu des dels 145 actuals, que suposa "que tenim pensant créixer en els anys vinents".

El 2024, Mediolanum va superar els 1.328 milions d'euros de patrimoni a la zona Madrid-Centre, fet que suposa un augment del 24% respecte al 2023. I també aquí va passar la barrera dels 20.000 clients, creixent un 9% respecte a l'any anterior, destallava Massana. Per la seva part, Luca Bosisio, conseller delegat de Banco Mediolanum assegurava que "el mercat d'Espanya té potencial de creixement", de fet, encara que esperaven créixer en el 2024, "no esperaven tant com estan creixent".

Aquest any, Mediolanum compleix 25 anys a Espanya i està impulsant el desenvolupament de les zones de major creixent per al banc. L'entitat, especialitzada en assessorament financer a llarg termini, ja compta amb 1.614 Family Bankers (que són els assessors financers de Banco Mediolanum).