Pocs dies després del cessament de consellers crítics, apareixen noves corbes al camí d'Holaluz. El fons MDR, de la família Moratiel Llarena i afí als fundadors de l'empresa, ha deixat de ser accionista significatiu de l'energètica catalana en passar a tenir menys del 5% de la companyia. L'empresa, no obstant això, no aclareix en el comunicat publicat en el BME Growth l'abast de la venda d'actius i quin percentatge d'accions passa a tenir la companyia.
Tanmateix, es tracta d'una sortida accionarial d'importància simbòlica, ja que la família Moratiel Llarena és una de les més riques d'Espanya, al número 148 de la llista d'El Mundo, i va ser una de les responsables de l'ampliació de capital aprovada el 2021.
La sortida arriba tan sols una setmana després que el consell d'administració ordenés el cessament d'Axon Capital, representada per Alfonso Juan de León, i Geroa Pentsionak, per Jordà Sáenz, per haver-se negat a firmar els comptes de 2023 i l'informe de gestió.
El Fondo Axon continua sent, en el dia d'avui, el principal accionista d'Holaluz amb un 16,80% de les accions, per davant de Ferran Nogué, que té un 14,66% i de la fundadora i CEO Carlota Pi, que té un 14,66%. Geroa Pentsionak, per la seva part, és la sisena accionista més important amb un 6,68% del capital.
L'empresa va entrar en una important crisi després d'anunciar la pèrdua de 26,1 milions el 2023, amb una caiguda del 33% en la facturació, però al maig va assegurar que l'ebitda s'havia normalitzat i que el creixement de vendes de bateries en plantes fotovoltaiques propiciarà que l'empresa entri en la seva rendibilitat a finals d'any.
El boom de l'autoconsum el 2022 pels elevats preus de la llum contrasta amb la caiguda de preus de 2023 que va fer que per als clients fos menys atractiva la inversió en plaques solars. Durant la crisi de preus, a més, distribuïdores com Holaluz van haver de comprar la llum que després venien a preus molt elevats. Els clients també van presentar queixes per problemes amb les tarifes.