El consell assessor de Família Torres ha acordat iniciar "un procés de transició generacional" pel qual es nomenarà a Miquel Torres Maczassek com a president de la companyia en substitució de Miguel A. Torres.
Torres Maczassek porta 22 anys de trajectòria en el negoci familiar i, fins ara, ha exercit de director general, segons va informar l'empresa en un comunicat aquest dilluns.
Com a preparació per al càrrec, realitzarà durant un període mínim d'un any diverses formacions i "analitzarà projectes i negocis que puguin aportar el màxim valor a la funció de govern de l'empresa". Durant aquesta transició, l'actual president executiu, Miguel A. Torres, mantindrà les seves funcions "per garantir un bon govern" i s'obrirà un procés de selecció per incorporar un nou director general.
Segons l'empresa, aquest nomenament suposa que la presidència de Família Torres recaigui "en la cinquena generació d'una companyia amb més de 150 anys d'història".
Adaptació al canvi climàtic
La companyia vitivinícola va informar fa uns mesos que està adaptant les vinyes a les noves circumstàncies climàtiques, desplaçant els cultius buscant més altitud i temperatura més fredes. Amb aquesta finalitat preveu invertir fins a 10 milions d'euros en la compra de terrenys en alçària, en els propers 10 anys, a Catalunya i Xile. Aquestes són també les àrees geogràfiques en què en l'última dècada ha adquirit terra per al cultiu de la vinya, situat entre 550 i 1.200 metres d'altitud. En aquests anys han realitzat diverses actuacions per adaptar-se al canvi climàtic i reduir l'empremta de carboni.
Ajustant-se a aquests criteris, Torres ja conrea en els municipis de Tremp (Lleida), Santa Maria de Miralles (Barcelona) i a les zones més elevades de l'àrea de la Denominació d'Origen Penedès. També a Valladolid i a Galícia. A Xile, on fa més de 40 anys que la marca està establerta, tenen conreus a les regions de Maule, Bío-Bío i Ñuble.
El 2021, Família Torres va aconseguir reduir les seves emissions de CO₂ per ampolla, tant directes com indirectes, en un 35% respecte al 2008, i manté l'objectiu de superar el 60% de reducció el 2030 i convertir-se en un celler de zero emissions netes abans de 2040.