La intel·ligència artificial té un gran potencial per a les empreses perquè té la capacitat de proporcionar una gran varietat de beneficis com ara l'automatització de processos, l'anàlisi de grans quantitats de dades, la millora de l'experiència del client i la reducció d'errors humans, entre altres. Ara bé, hi ha moltes empreses que no saben com aprofitar-la per augmentar la seva productivitat i rendibilitat. Per aquesta raó, el diari econòmic ON ECONOMIA, en col·laboració amb la consultora digital Orvit Digital, organitza la primera masterclass sobre IA pensada per a directius, empresaris i emprenedors, titulada 'Com la IA pot ajudar a incrementar la productivitat i rendibilitat de les empreses?'

A la sessió formativa, que compta amb el suport de Liquid Lab i que se celebrarà a la Cambra de Comerç de Barcelona durant la jornada del matí del dimarts 28 de maig, es donaran claus per ajudar els assistents a incrementar l'eficiència de les seves empreses o start-ups a través de la intel·ligència artificial. L’objectiu d’aquesta sessió és oferir una formació que permeti detectar quines tasques diàries i productes es poden optimitzar a l'empresa per augmentar la productivitat i la rendibilitat. 

La masterclass és el primer acte del nou projecte ON-IA

La formació s'emmarca dins el nou projecte ON-IA, un projecte d'ON ECONOMIA dirigit a una comunitat de directius, empresaris i emprenedors interessats en incorporar la intel·ligència artificial en el seu dia a dia per optimitzar la gestió del seu temps i les seves tasques. A través d'una metodologia i exemples pràctics els assistents podran entendre i aprendre a classificar, agrupar i valorar tasques i productes per tal de poder detectar quins són els processos prioritaris a automatitzar a través de la IA. L’objectiu és oferir directrius als empresaris perquè puguin detectar quines tasques de producció es poden optimitzar per augmentar la productivitat i la rendibilitat. L'esdeveniment comptarà amb un espai de networking per compartir impressions i coneixements a la meitat de la formació. La classe magistral tindrà una durada de tres hores i una pausa de 30 minuts amb cafè i esmorzar perquè els assistents puguin conèixer-se i fer networkingLa formació té un cost de 50 euros i qualsevol directiu, empresari i emprenedor interessat en la intel·ligència artificial pot ja inscriure's per assistir-hi a través d'aquest formulari.

Cartell de la formació d'IA organitzada per ON ECONOMIA i Orvit Digital

Què podràs aprendre a la masterclass d'IA?

La formació estarà organitzada en quatre blocs temàtics que permetran iniciar primer de tot la detecció dels punts i àrees de l'empresa on es pot optimitzar la productivitat per acabar duent-ho a la pràctica a les pròpies empreses dels assistents. Aquesta serà l'organització de la jornada i el termari. 

1. Seguiment i recollida de dades. Aquesta primera part està enfocada en el seguiment i la recollida de dades. I té l’objectiu d’analitzar eines que permeten fer seguiment de processos i tasques. Si no sabem amb qui, a on i en què destinem cada hora, com podem saber que és prioritari automatitzar? S'oferiran i explicaran, doncs, diferents eines.

2. Classificació i agrupació. En la segona part, es presentaran sistemes de classificació i agrupació. Aquests sistemes ajuden a analitzar el temps que s'inverteix en cada tasca durant el procés de producció.

3. Monetització i valorització. En aquesta tercera part s'oferiran metodologies per donar un valor monetari a les diferents tasques de producció d'una empresa. Així, se'n pot calcular el rendiment, cosa que permetrà en darrera instància detectar quins són els processos prioritaris a automatitzar i optimitzar a través d'intel·ligència artificial.

4. Eines per incrementar el rendiment. Finalment, s'oferiran i presentaran solucions d’intel·ligència artificial que incrementen el rendiment empresarial en diferents àrees.

Horari de la jornada sobre IA a la Cambra de Barcelona

  • Arribada: 9:00 a 9:30 h.
  • Inici: 9.30 h.
  • Pausa: 11 h a 11.30 h.
  • Fi: 12.30-13.00 h.
Foto: Pexels

Orvit Digital, especialitzada en serveis digitals per a empreses

Gemma Fontané i Jordi Badrenas, cofundadors d'Orvit Digital, seran els encarregats d'impartir la classe magistral. Gemma Fontané és consultora digital, especialitzada en SEO i analítica, cofundadora i sòcia directora d’Orvit Digital. Amb la seva empresa, lidera estratègies per a empreses industrials i comerços electrònics. Col·labora amb diferents mitjans locals i internacionals especialitzats en SEO, IA, digitalització i tecnologia. I és professora per a centres de formació i empreses. El perfil de Jordi Badrenas és més empresarial. Va estudiar Negocis i Màrqueting Internacionals a ESCI – UPF i, posteriorment, va realitzar un màster en Ecommerce a La Salle – URL. Té experiència en l’emprenedoria, ja que és cofundador i soci director d’Orvit Digital. A Orvit, gestiona projectes digitals, concretament en els àmbits de SEO, SEM i analítica.  A més, té un bagatge digital important, ja que ha treballat en projectes i agències rellevants en el sector.  

Si ets un empresari, directiu o emprenedor i vols aprofitar les virtuts de la intel·ligència artificial per al teu negoci, tens una cita el 28 de maig a la Cambra de Comerç de Barcelona.