El Banc Central Europeu (BCE) ha emès la seva posició respecte a l'opa del BBVA a Sabadell i no s'oposa a la compra bancària al mercat. El vistiplau de la institució és un requisit previ perquè la Comissió Nacional del Mercat de Valors autoritzi l'operació i tot apunta que la reguladora espanyola serà la següent.

Després de l'aprovació de la CNMV, es confirma el preu de les accions i s'obre un mes de termini perquè l'opa triomfi si més del 50% dels accionistes del Sabadell accedeixen a vendre les seves participacions.

El president de BBVA, Carlos Torres, ha destacat el pas com "una nova fita molt rellevant que subratlla, a més, la solidesa i solvència d'aquest projecte".

"La unió de Banc Sabadell i BBVA crea una entitat més forta i rendible, que tindrà una capacitat addicional de concessió de crèdit a famílies i empreses de 5.000 milions d'euros a l'any," ha afegit.

"Esperem rebre la resta d'autoritzacions segons el calendari previst i avançar en el projecte més atractiu de la banca europea", ha afegit Torres, amb la vista posada ja en l'aprovació de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Els passos cap a la fusió avancen en un moment mogut per als mercats espanyols, que està també pendent de l'opa d'exclusió de Brookfield sobre Grifols.

L'anunci previ a l'oferta pública es va fer públic el mes de maig passat i Sabadell va rebutjar una operació que es va convertir, per tant, en opa hostil i que tampoc no ha agradat als governs espanyol i català, que veuen en ella una disminució d'opcions per als clients.

Al juny, va traslladar les peticions d'aprovació als reguladors i des del banc calculen que el procés podria tardar entre 6 i 8 mesos encara que des del Sabadell apunten més aviat a bé entrat el 2025.

Les patronals catalanes Foment i Pimec també han mostrat les seves reticències a aquesta opa per les dificultats que suposaria per a les petites i mitjanes empreses que tenen els seus diners a Sabadell i en la mateixa línia s'ha manifestat el Nucli Estable d'Accionistes Minoritaris del Sabadell (NEM), que ha fet una crida a no vendre accions.

Els sindicats, per la seva part, s'han manifestat en contra en considerar que tindrà un cost en llocs de treball. Les estimacions han apuntat a fins a 4.000 sortides d'empleats afectats per l'operació, per la qual el BBVA ofereix 2.26 euros per acció.