El BBVA ha llançat una opa hostil sobre el Sabadell, una setmana després de presentar una oferta amistosa que va ser rebutjada pel consell d'administració del banc català. El preu és el mateix, pagarà en accions després d'una ampliació capital. Durant el dia donarà a conèixer més detalls, que us anirem explicant en directe.
- BBVA llança una opa hostil sobre el Sabadell
- Banc Sabadell reitera el seu rebuig de l'opa de BBVA
- Què és una opa hostil i com funciona l'oferta del BBVA per comprar el Sabadell?
- Com t'afecta l'opa del BBVA pel Sabadell?
- El Sabadell anuncia 250 acomiadaments al Regne Unit en plena batalla amb BBVA
- Els Oliu, una família lligada a un banc
El president del BBVA, Carlos Torres, ha comentat, després del rebuig de la direcció de Sabadell a la seva opa, que té tot el sentit d'estendre l'oferta als accionistes del Sabadell. Torres ressenya que a més de la prima del 50%, l'operació genera més valor per als accionistes del Sabadell per la dimensió que cregui la nova societat al mercat local.
El Sabadell ha pujat en Borsa un 3,17% aquest dijous, després del llançament de l'opa hostil del BBVA, fins als 1,86 euros per acció, mentre que el BBVA s'ha enfonsat un 6,71%, fins als 9,60 euros per acció. Per tant, l'opa desperta dubtes entre els inversors i els que segueixen al banc basc sembla que no la veuen amb bons ulls.
El president del BBVA creu que té al Banc Central Europeu del seu costat en l'opa hostil sobre el Sabadell, ja que és convertiria en un gegant europeu amb més d'un bilió d'euros en actius. Precisament per això, per la mida, Carlos Torres creu que l'organisme que presideix Christine Lagarde donarà suport a l'aprovació: "Al BCE li agrada consolidació, li agradaria que hi hagués entitats més grans i fusions transfrontereres". Aquesta, tanmateix, de transfronterera en té poc.

La pèrdua del Sabadell com un banc amb una vocació especial per a la indústria i les pimes és un dels greuges de l'opa hostil llançada pel BBVA, segons el ministre d'Indústria, Jordi Hereu. El titular d'Indústria ha emfatitzat l'impacte negatiu de l'operació per a la cohesió territorial, l'ocupació i la indústria. "No veiem bé [el govern espanyol] ni les formes ni el fons. Es tractava d'una opa amistosa i, sense variar les condicions, es converteix en una d'hostil. Crec que no és el mètode", ha dit.
El BBVA parla ja de l'ajustament de personal al Sabadell si tanca amb èxit l'opa hostil. Així ho ha admès Carlos Torres: "És aviat per parlar de xifres, però hi pot haver-hi algunes sortides". El president del BBVA insisteix que tenen "molta experiència" en aquests processos, ja que han realitzat diversos ERO, l'últim el 2021, que va afectar gairebé 3.000 persones.
"El BCE ha d'autoritzar l'operació". Aquesta és la declaració del vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos. En espera de conèixer si l'operació cristal·litza, Guindos ha insistit que la màxima autoritat monetària europea sempre aborda aquestes qüestions sobre la base del principi de solvència i de prudència, ja que el que busca la institució és l'estabilitat del sistema financer de la zona euro. Mentre que, els temes de competència, no corresponen al supervisor bancari de la zona euro.
La presidenta de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), Alejandra Kindelán, ha assenyalat aquest dijous que l'oferta bancària a Espanya és "immensa i molt variada" amb bancs grans, petits i locals que competeixen "ferotgement" a les seves places, així com els bancs digitals, que estan entrant cada vegada més al sector. Kindelán ha defensat, sense entrar a valorar l'opa hostil del BBVA sobre el Sabadell, que des del punt de vista del client i tenint en compte els negocis de crèdits a pimes o per a hipoteques, la banca espanyola és per sota de la mitjana europea quant a concentració bancària, així com "molt per sota" del cost de crèdit d'alguns països com Alemanya.

El president de la patronal Cecot, Xavier Panés, adverteix dels riscos de la concentració bancària per a l'accés de les pimes al finançament. Des de la patronal vallesana s'entén que “si es redueix el mercat financer l’oferta de condicions a què poden optar les pimes deixaran de ser flexibles”. La fusió del BBVA i el Sabadell no beneficiarà a ningú, “ans al contrari, la reducció del mercat financer fa que hi hagi menys competència, la qual cosa pot derivar a una pèrdua de condicions per als usuaris, siguin particulars o empreses”, afirma Xavier Panés.
La consellera d'Economia del Govern, Natàlia Mas, ha demanat aquest dijous per carta a la vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de competència, Margrethe Vestager, i a la presidenta de la CNMC, Cani Fernández, que evitin que surti endavant l'opa de BBVA sobre el Banc Sabadell. Després d'admetre que la Generalitat té poc marge de maniobra davant d'aquesta opa, el Govern no es quedarà "de braços plegats", perquè entén que ja hi ha un "oligopoli en el sector bancari" a Catalunya.
Com t'afecta l'opa del BBVA sobre el Sabadell? Si ets accionista d'algun dels dos bancs, ja saps que molt; si ets client del Sabadell, pot influir-te també enormement, però en realitat, ens afecta tots. T'expliquem com:
Carlos Torres ha tancat la roda de premsa remarcant els grans missatges amb els quals ha engegat:
1. L'oferta és extremadament favorable per als accionistes del Sabadell.
2. És admirable el recorregut que ha tingut el Sabadell en aquests tres últims anys i, per això, felicito els seus accionistes.
3. Junts, generarem molt valor, i per això em decideixo llançar l'oferta directament als accionistes del Sabadell el dia d'avui.
"No tindria molt sentit mantenir la cotització del Sabadell. L'objectiu no és mantenir dues entitats, sinó fer una combinació de negocis. Si l'opa tenen èxit, amb un 50,1% del capital, es produirà una fusió posterior".
Carlos Torres pot entendre les preocupacions que s'han generat a Catalunya per l'operació, però considera que suposa "una aposta decidida per Catalunya, amb un compromís total per minorar els possibles impactes negatius i reforçar els positius." I sobre l'efecte en la competència i la concentració a Catalunya, Torres diuen que seran molt atents per si pogués generar-se problemes en algunes comarques".
Davant de la forta oposició del Govern espanyol i el Govern, dels sindicats, dels partits polítics, Torres ha assenyalat: "Més enllà de les declaracions, esperem que apreciïn les bondats de l'operació". I sobre la coincidència del llançament de l'operació amb la campanya electoral a Catalunya, el president del BBVA assenyala que "res més lluny de la nostra voluntat, immiscir-nos en la campanya. Però les filtracions han desencadenat els temps".
Plantilla. Carlos Torres diu que és una mica aviat per donar xifres de possibles reestructuracions després de la fusió. "L'hem de negociar, però serà sense mesures traumàtiques, preservant el millor talent d'ambdues entitats. I respectant la competència professional i el mèrit, sense que afecti els professionals d'alguna de les dues entitats"
Respecte a l'efecte de la fusió en termes de competència, Carlos Torres ha matisat que els assessors que han contractat han analitzat altres operacions, inclosa la de La Caixa i Bankia, i els criteris esgrimits per la CNMC. "La conclusió és que arribaríem a quotes moderades, a les províncies o en els segments de clients, per sota de Caixabank".

Pimec, la patronal de les pimes catalanes, rebutja "frontalment" l'opa hostil del BBVA sobre el Banc Sabadell i ha alertat de les "greus conseqüències" que pot tenir per a les micro, petites i mitjanes empreses. "Les pimes són les grans perjudicades per aquesta operació, que suposa un increment en el nivell de concentració i que tindrà com a conseqüència una dificultat més gran en l'accés al finançament," avisa el president de la patronal, Antoni Cañete.
"El nou banc tindrà dues seus operatives, una a Madrid, i l'altra a Barcelona, a Sant Cugat," ha assenyalat el president del BBVA davant dels periodistes.
El govern espanyol es contradiu amb l'opa del Sabadell a BBVA. L'advocat Gonzalo Boye ho ha assenyalat en un tuit, ja que fa una setmana, Félix Bolaños, ministre de Presidència, es va mostrar favorable a la fusió perquè anava a sorgir una entitat més forta.
Hace 7 días decían que era una buena noticia... hoy, en campaña, ya han cambiado de opinión... una vez más:
— Gonzalo Boye (@boye_g) May 9, 2024
Gobierno pide prudencia ante la posible fusión de BBVA y Sabadell: "Una buena noticia" para tener entidades "sólidas" https://t.co/oQ9V4MOQJT
Carlos Torres: "Si fa 3 anys ens agradava el Sabadell, ara molt més perquè han fet, tant el president com el conseller delegat, un treball espectacular. A l'abril vam mantenir una va reunir amb Oliu per traslladar-li el nostre interès per la fusió i quedem per a una segona trobada el 30 d'abril. Però una filtració no va permetre aquesta segona reunió i va precipitar les coses".
"Encara que l'opa no té tornada enrere, seguim amb el mateix esperit amistós, respecte al Sabadell," ha assenyalat Carlos Torres, president del BBVA als periodistes. I reconeix que la fusió "necessitarà l'aprovació del Govern espanyol i altres reguladors, però el Govern espanyol entendrà que l'operació és bona per a Espanya".
Carlos Torres: "Hem de pensar ja en clau europea, no nacional, i per això la fusió ens permetrà una escala prou gran per poder competir amb blocs més grans. L'operació és un pas important en aquesta posició global. Una posició global que donarà una carrera més atractiva als professionals del BBVA i també del Sabadell".
L'operació és bona per a tothom. És bona per a Espanya, per als territoris on són presents les dues entitats. Però també és bona per a la Societat, ja que la suma ofereix una capacitat més important de préstecs, amb un compromís total al teixit empresarial, al social o al científic, ha defensat el president del BBVA.
Amb la suma d'ambdues entitats tindrem una quota de mercat del 22%, la qual cosa ens col·loca en segona posició a Espanya, un volum que ens agrada, per a una activitat més potent, ha assenyalat Torres. I complementaris, amb un major presència del BBVA al mercat minorista, amb un 13,8% de quota, i una forta posició del Sabadell al sector de pimes, amb una quota superior al BBVA, del 8,1%.
Carlos Torres, president de BBVA, assenyala que després del rebuig de la direcció del Sabadell, té tot el sentit que estenguem l'oferta dels accionistes de Sabadell. A més d'una prima del 50% sobre la cotització del 29 d'abril, es beneficiaran del valor que cregui la nova entitat al mercat local i de dimensió global.
La nova entitat sorgida de la fusió tindrà una escala reforçada als mercats, integrant una franquícia d'alta qualitat com és el Sabadell.
La unió de les dues entitats ens donaria una quota al mercat espanyol del 22%, amb la segona posició a Espanya. A més, amb dues estratègies complementàries, amb BBVA, més fort en el mercat detallista, amb un 13,8% de la quota, i el Sabadell, més fort en el segment de pimes, fins i tot per sobre del BBVA, amb una quota del 13,8%.
El candidat del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, s'ha mostrat "enormement preocupat" per si l'opa hostil del BBVA al Banc Sabadell afecta "negativament" les petites i mitjanes empreses catalanes i la lliure competència. "No m'agrada", ha afegit en un missatge des del seu compte de X. El BBVA es vol fer amb el control del Sabadell i ha fet la mateixa oferta que el consell d'administració del banc català ja va rebutjar en considerar que infravalorava el seu valor. A diferència del que passava amb l'oferta amistosa de la setmana passada, ara amb l'OPA el BBVA no reserva "cap avantatge" als accionistes ni membres del consell d'administració del Sabadell.
El president de Caixabank, José Ignacio Goirigolzarri, ha assegurat sobre l'opa hostil presentada aquest dijous per BBVA sobre Sabadell que ell mai no parla de la competència, la mateixa tesi que ha defensat el president del Consell Assessor Internacional d'IE University i ex ceo d'Inditex, Pablo Isla. "Vaig començar a treballar en banca fa molts anys, en el Banco Bilbao, i em van ensenyar tres coses importants, una d'elles que mai no parlis de la competència, les altres dues no les explico". També Pablo Isla ha eludit donar la seva opinió. "Vaig començar a treballar el 1992 al Banc Popular i em van ensenyar el mateix".
L'associació d'usuaris financers Asufin ha apel·lat a la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) i al Ministeri d'Economia perquè vetllin pels drets dels consumidors davant de la concentració d'entitats bancàries i ha demanat que aquests serveis siguin declarats d'interès general. "La concentració bancària ens aboca, irremeiable, a l'exclusió financera pel tancament d'entitats duplicades. La desbancarització del territori és la cara B del procés de la reestructuració bancària a la qual assistim i que hereta l'esdevinguda en l'anterior crisi financera de la dècada passada", ha afirmat la presidenta de l'associació, Patricia Suárez.
Carlos Carrizosa, líder de Cs, veu "legítima" l’opa del BBVA sobre el Banc Sabadell perquè respon a les "regles del mercat" que, al seu parer, cal respectar. Carrizosa afirma, en defensa dels postulats liberals, que no hi ha "res a objectar" sobre l'operació. No obstant, des de la formació taronja admeten que la concentració del sistema financer podria tenir un impacte negatiu en els consumidors i és aquí on demana al govern espanyol que actuï perquè no hi hagi una "pèrdua de drets" per part dels consumidors. En qualsevol cas, Carrizosa defensa que qualsevol actuació de les administracions ha de ser "a posteriori".
El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés, ha assegurat aquest dijous que "es facin o no es facin opes", l'important és que l'estructura accionarial d'una companyia sigui compatible amb la seva visió estratègica i amb el sector en el qual és present. En una trobada empresarial, Reynés ha eludit referir-se a l'opa hostil del BBVA sobre el Sabadell, i tampoc no ha volgut pronunciar-se sobre la possible operació de Taqa sobre la gasista. Però sí que s'ha referit, de manera general, sobre el que suposa una operació d'aquest tipus i ha explicat que "l'important és que l'estructura de la companyia es compagini amb els terminis d'execució", tenint en compte que no tots els sectors són iguals.
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, ha rebutjat la intenció del BBVA de plantejar una opa hostil al Banc Sabadell: "Tant de bo no prosperi". En una entrevista a TV3, Illa ha assenyalat que s'oposa a l'operació perquè, entre d'altres motius, no vol que Catalunya perdi poder de decisió en el sector bancari. "Hi estic en contra, no ho veig. No és un mecanisme freqüent i el seu mateix nom, hostil, ja indica que no anem per bon camí", ha afegit. També ha expressat la preocupació per la pèrdua de llocs de treball que podria suposar l'operació, alhora que ha advertit de la possible falta de competència i l'"excessiva concentració".
El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, ha assegurat aquest dijous que "el govern espanyol té l'última paraula a l'hora d'autoritzar" l'opa hostil llançada pel BBVA sobre el Banc Sabadell, encara que no ha detallat els mecanismes dels que disposa per frenar l'esmentada operació.
Què és una opa hostil i com funciona l'oferta del BBVA per comprar el Sabadell? El procés iniciat avui podria allargar-se fins a 8 mesos per raons de competència, segons indica el propi banc comprador.
La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha expressat el "rebuig complet" del govern espanyol a l'operació perquè elevarà la concentració del sector financer espanyol i afectarà a l'ocupació d'ambdues entitats, "majoritàriament femení". Rodó ha assenyalat abans d'assistir al 'Global Summit of Women 2024', que se celebra a Madrid que Espanya té en l'actualitat més de 10 milions de dones treballant i seguirem en aquesta mateixa direcció de defensar l'ocupació femenina. I al sector financer, sens dubte és molt important".
El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha mostrat aquest dijous la seva "màxima preocupació" i ha demanat regular la competència al sector financer per evitar que es converteixi en un oligopoli. Sordo ha mostrat la seva preocupació per les possibles conseqüències laborals de l'operació, en un moment en què "fa falta més gent treballant als bancs" per millorar el servei. Per al líder sindical, l'intent de fusió podria ser "el primer del qual estiguin per venir", una cosa que suposa un "problema" per al sector, ja que si el sector bancari està controlat per poques entitats, podrien agreujar-se problemes que ja existeixen, com l'exclusió financera o el tancament de sucursals, amb una possible "reducció del crèdit".
Carles Puigdemont alerta d'una "estratègia per liquidar l'activitat bancària catalana". El president en l'exili i candidat de la coalició Junts + Puigdemont per Catalunya a les eleccions catalanes del 12-M ha denunciat l'opa hostil del BBVA al Sabadell, assegurant que "s'ha de respondre amb tota la força". Ho ha fet a través d'un missatge en el seu compte de X, antic Twitter, on ha subratllat que l'operació "perjudica els usuaris i perjudica el país".
Carlos Torres i Onur Genç acaben la reunió amb els analistes. En hora i mitja, a les 12h, tenen la roda de premsa amb periodistes, a la qual també assistirem per explicar-ne tots els detalls.

Els directius de BBVA han recordat les autoritzacions que han de superar. L'opa ha de ser acceptada per com a mínim el 50% dels accionistes del Sabadell, però abans ha de se aprovada per la junta d'accionistes de BBVA i aconseguir el vistiplau de la CNMC, que vetlla per la competència, i dels reguladors britànics.
La consellera d'Economia, Natàlia Mas, ha reiterat el seu rebuig davant de l'opa hostil del BBVA sobre el Banc Sabadell i ha agraït al govern d'Espanya que també rebutgi l'operació. En una entrevista en RAC1, Mas ha indicat que aquesta operació arriba en un moment "perillós" per a Catalunya perquè "en aquest moment el territori està en un procés de reindustrialització". Per a la titular d'Economia, l'opa sobre Sabadell "eliminaria competència" i les grans "perdedores" serien les pimes catalanes perquè quedarien "òrfenes de finançament". De la mateixa manera, ha criticat que "a Catalunya tindríem el nivell de concentració bancària més alta d'Europa".
BBVA estima un termini d'entre 6 i 12 mesos per culminar l'opa sobre el Sabadell. Creu que 6 mesos és el que tardarà el govern espanyol a aprovar la fusió, i després la integració es podria allargar 6 mesos més. Preveuen que la fusió sigui una realitat a mitjans de 2025.
Sobre el futur de TSB, Torres i Genç no hol tenen clar, encara que asseguren que els agrada la filial britànica del Sabadell: "Prendrem decisions quan sigui el moment, estem començant ara", però "ens agrada la seva franquícia i TSB és part d'ella".
BBVA assegura que l'oferta d'integració del Sabadell, tant els tres consellers que els va oferir com mantenir la seu operativa de Sant Cugat del Vallès, continua sent vigent malgrat haver fet el pas de presentar l'opa hostil. Els directius del banc expliquen als analistes que els agrada el model de negoci del Sabadell i el volen mantenir.
Els directius del BBVA expliquen que no han millorat l'oferta respecte a la de la setmana passada perquè els semblava "raonable" traslladar als accionistes la mateixa oferta que al consell del Sabadell. Respecte al dany reputacional que els provocarà l'opa hostil, ha assegurat que "sembla assumible".
Sobre el rebuig del govern espanyol a l'opa, el BBVA defensa que crearà un banc "que millorarà el suport que donem a la societat a través del crèdit, i l'entitat resultant donarà més suport a l'economia, amb una base fiscal millor per al país". Els directius del banc creuen que el rebuig del govern espanyol es deu a "que hi ha eleccions a Catalunya i hi ha molta politització".
La patronal espanyola és clara: "són lliures d'actuar, de participar i de fer ofertes o no". Així s'ha pronunciat el president de la CEOE, Antonio Garamendi, en ser preguntat per l'operació bancària durant una intervenció en el 'V Fòrum Internacional d'Expansió'. Garamendi ha afirmat que, com va dir ahir el governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, ell "no és la persona adequada" per donar la seva opinió sobre aquesta opa. Ha recordat també que tant el BBVA com el Sabadell són socis de la CEOE, per la qual cosa, és una cosa que "queda en l'àmbit privat i el que crec és que cal respectar les decisions".
"Amb tot el respecte al Sabad,ell creiem que és una oferta molt atractiva. No hi havia un pla B més enllà del que hem fet", ha assegurat Torres als analistes.
Carlos Torres i Onur Genç asseguren davant dels analistes que no podien millorar l'oferta, per la qual cosa admeten que no tenen gaire marge de maniobra si el mercat no respon positivament a l'opa.
Yolanda Díaz, ha assenyalat que l'opa hostil de BBVA a Sabadell és una operació "contrària als interessos d'Espanya". La vicepresidenta segona del govern espanyol, ministra de Treball i Economia Social i líder de Sumar, ha denunciat a través de xarxes socials que l'operació "destruiria molta ocupació, provocaria exclusió financera i més oligopoli". La vicepresidenta segona ha ressaltat a més que aquesta operació suposaria "liquidar el Sabadell en benefici només dels fons d'inversió estrangers que són propietaris del BBVA".
La patronal catalana Foment del Treball ha criticat l'OPA hostil del BBVA a Banc Sabadell. "Si prosperés, els grans perdedors seran les pimes catalanes i per tant també les empreses espanyoles", ha dit en un comunicat. Ha assegurat que "amb la desaparició del Banc Sabadell moltes pimes quedaran orfes de finançament". "Per Foment del Treball el creixement de concentracions financeres s’hauria de fer a Europa i no a Espanya", ha conclòs.

El govern espanyol ha mostrat el seu rebuig de la decisió de BBVA de plantejar una oferta pública d'adquisició (OPA) hostil a Banc Sabadell, "tant en la forma com en el fons" i considera que aquesta operació "introdueix efectes lesius potencials en el sistema financer espanyol". Així ho indiquen fonts del Ministeri d'Economia, Comerç i Empresa, que detallen que l'esmentada operació "suposaria un increment en el nivell de concentració que podria tenir impacte negatiu en els llocs de treball i en la prestació de serveis financers".
BBVA vol comprar Sabadell, sí o sí. Ho va intentar la setmana passada de forma amistosa, presentat al seu rival una proposta de fusió. I ho fa ara de forma hostil, anant al mercat, després que la seva oferta fos rebutjada. El banc té ben estudiat els seus números|nombres, vol créixer i equilibrar el seu balanç. Actualment, més del 60% del seu benefici es concentra a Mèxic i Turquia, i Espanya pesa menys d'un 30%, així que s'ha proposat de créixer aquí. BBVA aspira a ser "la segona entitat financera d'Espanya" rere el tancament de l'operació, segons ha comunicat aquest dijous.
El BBVA ha convocat aquest matí als analistes i a la premsa per explicar els motius i detalls de l'opa hostil sobre el Sabadell. Allà serem per explicar-vos-ho en directe.

Onur Genç i Carlos Torres. Foto: Europa Press
Banc Sabadell ha reiterat el seu rebuig de l'Oferta Pública d'Adquisició (opa) de caràcter hostil formulada per BBVA sobre el 100% de les seves accions. El nou intent és una idèntica proposta a la presentada fa una setmana, per la qual cosa l'entitat catalana s'ha remès a la seva comunicació de dilluns, quan descartava l'operació per considerar que "infravalora significativament" el projecte de Sabadell i les seves perspectives de creixement com a entitat independent.
La borsa reacciona a l'opa hostil: agrada als inversors del Sabadell, ja que després de l'obertura de la sessió, les seves accions es disparen un 5%, però no als de BBVA, que cauen un percentatge similar. A les 9.08, els títols del banc basc cotitzen a 9,73 euros, mig euro menys que al tancament d'ahir, i els del català, a 1,89 euros, un cèntim més que aquest dimecres
Després de dies d'especulacions, el consell del Sabadell es va reunir aquest dilluns, 6 de maig, per analitzar l'oferta, i la va rebutjar. Considerava que infravalorava el projecte de futur del banc i que el preu no era atractiu per als accionistes. Ahir es va saber que el dia previ, el diumenge 5, Carlos Torres havia enviat una carta a Josep Oliu assegurant-li que no tenien capacitat per millorar el preu.

El serial va engegar dimarts de la setmana passada, 30 d'abril, quan es va filtrar un interès de BBVA en presentar una oferta pel Sabadell. Les accions del banc català es van disparar, mentre que les del basc, van caure. L'endemà, 1 de maig, festiu, l'entitat que presideix Carlos Torres va fer pública la carta enviada a Josep Oliu amb l'oferta, que a més del preu, incloïa estalvi de costos i el manteniment de les oficines del Sabadell de Sant Cugat com una de les seves seus operatives.
El Sabadell rebutja l'opa del BBVA. Fonts del banc han explicat a Europa Press que reiteren l'opinió de dilluns sobre l'oferta, quan la van considerar insuficient. "El consell confia plenament en l'estratègia de creixement de Banc Sabadell i en els seus objectius financers i és de l'opinió que la seva estratègia com a entitat independent generarà un valor més important per als seus accionistes", van assegurar dilluns.
El preu suposava una prima del 30% sobre el preu del Sabadell en el moment previ a l'anunci d'oferta, el 30 d'abril. Tanmateix, la pujada de l'entitat que presideix Josep Oliu en borsa en els dies posteriors, combinat amb la baixada del BBVA, va reduir aquesta prima significativament. Caldrà veure com cotitzen aquest dijous per saber si l'oferta és atractiva per als accionistes del banc català o no.
L'opa ha estat una sorpresa, però també ho ha estat el preu, perquè no millora l'oferta de la setmana passada ni inclou el pagament en efectiu, quelcom amb què especulava el mercat si el BBVA decidia fer un pas més i atrevir-se a llançar una opa. Pagarà 1 acció del banc basc per cada 4,83 accions del català.
Bon dia! El BBVA ha anunciat aquest matí que el seu consell d'administració va decidir aquest dimecres llançar una oferta no sol·licitada pel Banc Sabadell. O, el que és el mateix, una opa hostil, cosa que el sector bancari espanyol no vivia des dels anys 80. El serial, per tant, segueix i s'intensifica.