Orange España torna a registrar un nou creixement en els ingressos per segon trimestre consecutiu. La companyia de telecomunicacions, la qual està immersa en plena fusió amb MásMóvil, ha publicat els seus comptes anuals aquest mateix matí en els quals revela uns guanys de 1.204 milions d'euros entre octubre i desembre, impulsats per les vendes d'equips, que ha crescut per sobre del 15%.

Malgrat que el rendiment comercial ha estat positiu en el segon semestre de 2022, els últims resultats publicats per la companyia evidencien una caiguda de la facturació a nivell anual fins als 4.647 milions d'euros, un 1,5% menys que al tancament de 2021. Malgrat que els tres últims mesos de la firma van ser positiu i van implicar beneficis, la realitat és que en el transcurs de l'any Orange España s'ha vist sacsejada per l'impacte inflacionari i la pressió dels tipus d'interès creixents.

La companyia ha tingut una caiguda del benefici brut d'explotació ajustat del 4%. L'Ebitda d'Orange España s'ha ubicat sobre els 1.111 milions d'euros. En aquesta magnitud, es repeteix la tendència de millora a mesura que avança el curs. I és que s'ha passat de caure a prop d'un 7% en la primera meitat de l'any a un 1,5% en la segona. Des d'Orange España assenyalen que aquesta millora es deu al desplegament del seu pla d'estalvi de costos i la reformulació B2B.

És per això per la qual cosa l'empresa francesa s'ha fixat com objectivo un "fort creixement" d'aquesta magnitud, indicatiu de la rendibilitat de les operacions de cara al curs que acaba de començar.

Orange España creix comercialment

En línia amb la millora comercial, Orange España ha aconseguit augmentar en un 2% el seu ARPU convergent (pagament mensual per client) a l'avantsala a la pujada de preus que entrarà en vigor al març. De la mateixa manera, les seves inversions en Capex han estat de 863 milions d'euros, un 9,1% menys que a l'exercici anterior.

Quant al nombre de clients, l'empresa de telecomunicacions ha tancat el curs amb 33.000 altes netes de mòbil de contracte i 8.000 de fibra òptica. En el costat oposat, la firma que opera a Espanya ha perdut 20.000 paquets convergents.

Per segments, el negoci minorista ha cedit en tot l'any prop d'un 2% per aportar 3.136 milions d'euros al grup. Pel seu costat, el majorista ha retrocedit un 2,4%, fins als 878 milions d'euros. En com a la venda d'equips, entre els quals es troben dispositius electrònics principalment, aquestes han tancat el curs en positiu, amb uns ingressos un 1,7% majors per sumar 632 milions d'euros.

Un moment de canvis

Es pot destacar que el present exercici ha estat complex per a les companyies de telecomunicacions a Espanya. A més de notar la pressió inflacionària i la urpada de les pujades de tipus d'interès, el sector s'ha anat concentrant a poc a poc. Orange España continua immersa en la fusió amb MásMóvil. Quan es consolidi, l'empresa resultant serà la més gran per nombre de clients d'Espanya. Això posa en una tessitura complicada Vodafone. Doncs el gegant britànic ha anat perdent quota de mercat i, ara, amb la fusió Orange-MásMóvil el negoci a Espanya s'estrenyerà encara més.

A més d'això, Orange España ha viscut una sèrie de canvis en l'anterior curs, i també en el nou, encara que no tots s'han fet efectius encara. A partir del mes d'abril, Ludovich Pech serà el nou conseller delegat de la firma francesa a Espanya, substituint Jean-François Fallcher, actual CEO d'Orange España, qui passarà a liderar a l'empresa a França.

Grup Orange guanya 2.617 milions d'euros, un 236,6% més

Quant als comptes del Grup Orange, l'empresa de telecomunicacions ha assolit un benefici net de 2.617 milions d'euros el 2022, la qual cosa suposa un increment del 236,6% respecte a 2021, quan van ingressar 778 milions d'euros. Des de la companyia francesa justifiquen el creixement dels guanys per a conseqüència de l'augment dels seus ingressos operatius (un 90,4%).

La xifra de negoci del grup es va situar en 43.471 milions d'euros, un 2,2 % més que l'any passat, gràcies a l'increment de la facturació per serveis de detallistes, mentre que els ingressos operatius es van elevar un 90,4 % després d'un 2021 que es van veure llastats, entre d'altres, per les provisions a Espanya, segons ha informat aquest dimecres el grup.
El punt negatiu als bons resultats és que el seu deute financer ha crescut fins als 25.300 milions d'euros, 1.000 milions més que el 2021.