Rècord de participació catalana al Mobile World Congress 2024. 360 empreses de Catalunya participaran en aquesta edició del certamen, que començarà dilluns vinent, 26 de febrer, i s'allargarà fins al 29 de febrer. Aquesta xifra representa un 8,1% més que l'edició anterior i és la més alta de la sèrie històrica. D'aquestes, 69 negocis, centres tecnològics i entitats catalanes comptaran amb un estand al MWC i 291 al 4YFN, el congrés enfocat a les start-ups i la innovació, que enguany celebra la seva desena edició.
El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ho ha anunciat aquest dimecres en una trobada amb més d'una trentena d'empreses emergents catalanes que participaran en l'esdeveniment de la mà de la Generalitat. El titular d'Empresa ho ha comunicat acompanyat per la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost, i el secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos.
En l'edició d'aquest any, la Generalitat acollirà els estands de 107 negocis, centres tecnològics, entitats i start-ups, un 2% més que en l'edició anterior. D'aquests, 45 estaran ubicats a l'estand Catalonia al MWC que impulsa el Govern i les 61 start-ups restants ho faran a l'espai del Four Years From Now. "L'objectiu de promoure la presència d'aquestes empreses al MWC i al 4YFN és que coneguin potencials nous socis i clients, inversors locals i estrangers, guanyar visibilitat i obrir nous mercats internacionals", ha indicat Torrent. En aquest sentit, el conseller ha agregat que "enguany es baten tots els rècords de participació" i que la finalitat és "demostrar el potencial de creixement del país en aquest àmbit".
Aposta per la supercomputació a Catalunya
Amb el lema Catalunya: modelant el futur amb la supercomputació, l'espai de demostració de l'estand Catalonia al MWC oferirà una proposta que vol projectar el coneixement del centre més gran de supercomputació d'Europa, el Barcelona Supercomputing Center (BSC) i la potència del superordinador MareNostrum 5. A través d'un recorregut per tres instal·lacions sense pantalles, ni cables ni res de l'àmbit tecnològic, la demo convida a descobrir el passat, el present i el futur de la supercomputació i el seu impacte en la resolució de reptes estratègics en diferents àmbits.
El director associat del Barcelona Supercomputing Center (BSC), Josep Maria Martorell, ha explicat que l'estand comptarà amb una instal·lació cridanera, sense llums ni mòbils, per a mostrar que a la ciutat hi ha "un dels grans ordinadors del món".
Participació de 408 empreses des del 2006
A banda dels estands de les empreses i de la demo sobre la supercomputació, l'estand Catalonia de la Generalitat tindrà un simulador de la Copa Amèrica i una experiència de realitat virtual de Turisme Catalunya lligada a aquest esdeveniment.
Des de la primera edició del Mobile World Congress a Catalunya l'any 2006, la Generalitat ha facilitat la participació de 408 empreses i centres tecnològics catalans al congrés. Respecte al 4YFN, més de 180 start-ups han participat del congrés i hi han presentat el seu projecte de negoci des de l'any 2015.