Pimec celebra els acords que previsiblement permetran la investidura de Pedro Sánchez aquest dijous i defensa moltes de les mesures pactades pel PSOE amb els diferents grups que votaran a favor de l'actual president en funcions. Fins i tot la més política i menys econòmica, l'amnistia dels independentistes encausats, perquè creu que és una bona mesura per apaivagar la situació política a Catalunya i l'Estat.

La junta directiva de la patronal catalana de petites i mitjanes empreses, presidida per Antoni Cañete, va aprovar el seu posicionament respecte a la investidura, radicalment contrari al de la CEOE i Foment del Treball, donats a conèixer aquest dilluns. L'organització "valora positivament el diàleg i els consensos entre les diferents forces polítiques per configurar un govern espanyol fort i estable com més aviat millor".

Respecte a l'amnistia, Pimec "s'ha mostrat favorable als acords que permetin solucionar els problemes de la política en l'àmbit que li és propi, per poder tornar a un clima estable tant per a l'economia, com per a la societat en general". La patronal també s'ha mostrat favorable a les mesures per al retorn de les empreses a Catalunya, sempre que no tinguin privilegis respecte de les que es van quedar.

Les pimes en el diàleg social

Però el que més celebra la patronal catalana és que les pimes puguin estar representades en el diàleg social "amb veu pròpia, tal com proposa el pacte entre el PSOE i Sumar". Pimec ho ha convertit en un dels seus grans objectius des que va crear Conpymes, el 2022, juntament amb altres organitzacions de petites i mitjanes empreses de l'Estat. "També han valorat positivament la modificació de l'Estatut dels Treballadors per donar prevalença als convenis col·lectius autonòmics", afegeix la patronal.

Però no tot ha estat positiu. Hi ha propostes que inquieten els empresaris de Pimec i que "han generat un intens debat" en la junta directiva, com la reducció de la jornada laboral, la indexació de salaris "sense afrontar la problemàtica de la productivitat" i sense l'acord dels agents socials, cosa que ha qualificat de "reforma laboral encoberta".

"Els empresaris i empresàries de Pimec reclamen que el pròxim govern espanyol que es configuri ha de legislar pensant primer en les empreses de més petita dimensió perquè puguin créixer i guanyar en fortalesa i competitivitat i, per tant, fer gran la nostra economia i contribuir al progrés social", defensa l'organització que presideix Antoni Cañete.