Pimkie abaixa la persiana a Espanya. Aquesta cadena de moda tancarà totes les seves botigues segons va anunciar aquest dimecres la directora de desenvolupament de negoci de l'empresa, Sokoa Lasa, mitjançant el seu compte de LinkedIn.
La família Mulliez, unes de les grans fortunes franceses, va vendre l'any passat aquesta cadena a una filial del grup anglo-nord-americà Lee Cooper. Això no obstant, els nous propietaris no han aconseguit remuntar el vol.
Pimkie va arribar a comptar amb 70 establiments a Espanya, que va reduir en els tres últims anys per la pandèmia i els mals resultats econòmics. El setembre passat encara tenia operatives una desena de botigues. L'àrea de més implantació sempre va ser Catalunya. Precisament, fa uns mesos també va tancar la seva planta logística a Granollers (Vallès Oriental).
El maig passat, la filial espanyola va entrar en concurs de creditors. Fins ara s'ha buscat un inversor. La seva pàgina web segueix en funcionament, si bé només s'indica que "estem treballant en la nova versió de Pimkie".
El 2018, Pimkie operava amb 717 botigues a 30 països. Van néixer el 1971 a la ciutat de Lilla (França) i es van expandir per tot Europa. Després de França, els seus principals mercats eren Espanya i Alemanya. En els seus inicis es van centrar en pantalons per a dona, però aviat van ampliar la seva oferta a tota mena de peces prêt-à-porter. El seu model de roba a baix preu, per a clients joves, va ser copiat per moltes altres marques.
Els seus anteriors propietaris, la família Mulliez, van sortir de la cadena quan ja acumulava deutes als seus mercats. A Espanya, Pimkie va tancar amb pèrdues de 5,4 milions d'euros el 2021, l'últim exercici del qual s'han difós dades. La facturació només va assolir els 22,5 milions, quan una dècada abans gairebé la multiplicava per quatre. Els Mulliez estan darrere de cadenes comercials com Alcampo, Leroy Merlin o Decathlon.