La xarxa social nord-americana Pinterest acomiadarà 150 treballadors, afegint-se així a l'onada d'acomiadaments al sector tecnològic. Segons ha comunicat la companyia, l'ajustament d'empleats afectarà el 5% de la plantilla. A finals del tercer trimestre de 2022, Pinterest comptava amb 4.000 empleats.

"Estem introduint canvis organitzatius que ens permetran complir amb les nostres prioritats empresarials i la nostra estratègia a llarg termini", han informat des de la multinacional. "Tots els empleats afectats han contribuït a Pinterest, per la qual cosa, durant aquesta transició, estem compromesos a donar-los suport amb indemnitzacions, presentacions i altres serveis", han afegit.

El 2021, els ingressos de Pinterest van ser un 20% superiors als de 2020, la qual cosa va significar passar d'ingressar 705.617 milions de dòlars a superar els 847 milions de dòlars. Malgrat els bons resultats, el nombre d'usuaris mitjà mensual de la xarxa social va caure un 6%, quedant-se en els 431 milions d'usuaris. La disminució va ser més gran als Estats Units, on els usuaris es van desplomar un 12%.

Onada d'acomiadaments en les tecnològiques

Amb aquests cessaments, la companyia fundada per Ben Silbermann, Paul Sciarra i Evan Sharp el 2010 s'afegeix a l'onada d'acomiadaments de les grans tecnològiques. La multinacional nord-americana Twitter, adquirida per Elon Musk fa tres mesos i mig, va acomiadar la setmana passada a alguna cosa més del 80% de la seva plantilla a Espanya, que s'ha quedat amb cinc persones. Els acomiadaments es van confirmar a la seva oficina a Madrid, que ja ha estat tancada, encara que continuarà tenint cinc empleats enfocats a vendes i negoci. L'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de Twitter va assolir a 24 dels 29 empleats i es durà a terme el pròxim 8 de febrer. S'ha fixat una indemnització de 33 dies per any treballat, davant els 20 que pretenia l'empresa en el seu inici.

Google va ser un altre dels gegants en sumar-se a començaments d'any al tsunami d'acomiadaments que està colpejant les companyies tecnològiques. "Hem decidit reduir la nostra plantilla en aproximadament 12.000 llocs", va comunicar el conseller delegat de la companyia i de la seva matriu, Sundar Pichai, afirmant que l'empresa ja ha contactat per correu electrònic amb els empleats afectats als Estats Units, mentre que, en altres països, "aquest procés portarà més temps a causa de les lleis i pràctiques locals". L'executiu va explicar que en els últims dos anys la multinacional tecnològica havia emprès una política de contractacions "per igualar i alimentar" el creixement espectacular experimentat en aquell període. "Contractem per a una realitat econòmica diferent de la que enfrontem avui", va reconèixer.

El gegant tecnològic Microsoft va notificar també fa uns dies una retallada d'alguna cosa menys del 5% de la seva plantilla. En aquest sentit, la multinacional dirigida per Satya Nadella va assenyalar que duria a terme la reducció de personal durant els primers mesos de 2023. Més enllà de l'ajustament de plantilla, la multinacional va indicar que "alinearem la nostra estructura de costos amb els nostres ingressos", va apuntar Nadella, qui va subratllar que, si bé la companyia està eliminant alguns rols, continuarà contractant en àrees estratègiques "clau".

"La revisió de la plantilla per a aquest any ha estat més difícil, donada la incertesa econòmica i la ràpida contractació que hem dut a terme durant els últims anys". Amb aquesta declaració justificava el director executiu d'Amazon, Andy Jassy, els acomiadaments aquest any de 18.000 treballadors a tot el món, 8.000 persones més de les quals va anunciar el novembre passat. El gegant del comerç electrònic va notificar la decisió per mitjà d'un comunicat que concretava que ho faria saber als afectats a partir del 18 de gener i va detallar que les divisions més afectades serien les botigues -les Amazon Stores- i l'àrea de recursos humans.

Salesforce, amb 7.000 despespidos; la sueca Spotify, amb 600 persones, o la start-up barcelonina fundada per Oscar Pierre Glovo són altres de les companyies que també han passat a engrossir les llistes de l'atur.

Sofriment del sector

Aquestes empreses tecnològiques han viscut dos anys d'apogeu postpandèmia brutal, que és el que ha generat l'onada de contractacions, i ara, amb una conjuntura econòmica més endurida, s'han vist obligades a ajustar costos, d'allà els acomiadaments massius. El tecnològic ha estat un dels sectors més castigats el 2022. Els problemes de subministraments s'han unit a l'elevada inflació, sense oblidar que seguim en un període d'enduriment monetari. La cotització de l'any passat del NASDAQ (índex borsari dels Estats Units que recull als 100 valors de les companyies més importants del sector de la indústria de la tecnologia) és una evidència del sofriment del sector tecnològic.