Meliá Hotels International té plans a Catalunya més enllà de la inauguració, el gener vinent, del Miranda Pedralbes, el cinc estrelles superluxe que s'està remodelant en aquests moments. Amb set hotels a Barcelona, la cadena de Gabriel Escarrer descarta, ara per ara, ampliar la seva cartera a la capital catalana i busca la gestió de nous actius a la costa de Tarragona i Girona. Precisament, la seva següent obertura serà la del Gran Hotel Monterrey, de Lloret de Mar, prevista per a abans d'estiu de l'any vinent.

Alberto Lalinde, director general de Meliá per a Catalunya, València i les Balears, confirma que no preveuen créixer més a Barcelona però sí a Tarragona i Girona. En l'actualitat, compten amb 14 hotels a Catalunya: set a la ciutat de Barcelona, quatre a la Vall d'Aran enfocats a l'esquí i al turisme de muntanya i tres més a les localitats costaneres de Sitges, Salou i Cambrils.

La propera estrena serà en una ciutat de turisme de platja. Meliá va firmar un acord amb Okami Hotels, gestora de la propietat del Gran Hotel Monterrey, de Lloret de Mar, per encarregar-se d'aquest establiment de cinc estrelles, el primer que explotaran a la Costa Brava. Preveuen obrir-lo al públic en el segon trimestre de l'any vinent, abans que s'iniciï la temporada d'estiu. Es reformarà en profunditat per adaptar-lo a les exigències de la marca Meliá Resorts & Hotels. Disposarà de 200 habitacions, dues piscines, àrea de wellness amb gimnàs i balneari, a més de dos restaurants i pool bar.

Però el vaixell insígnia de Meliá a Catalunya serà el Miralda Pedralbes, anteriorment anomenat Juan Carlos I. El propietari de les seves instal·lacions, el fons britànic Tyrus Capital, invertirà més de 40 milions d'euros en la remodelació abans que la cadena d'Escarrer es faci càrrec de la seva gestió. Precisament, Meliá i Tyrus van presentar conjuntament el nou projecte dimarts passat quan encara no havia passat ni una setmana des que el Jutjat Mercantil número 11 de Barcelona els va donar la raó en el plet que mantenien amb Fairmont, la cadena canadenca que va portar de la gestió del complex hoteler fins que va tancar al públic el 2020 per la pandèmia.

Exclusiu mirador sobre la ciutat

Aquest serà l'hotel més luxós de Meliá a Barcelona i també el més car. El preu de les seves habitacions oscil·larà entre els 280 i els 450 euros per nit en funció de la temporada si bé la seva millor suite, la Penthouse suite xarxa level, no baixarà dels 2.000 euros diaris, segons van apuntar els seus directius. Els altres sis hotels de la cadena presenten actualment uns preus en la seva pàgina web que oscil·len entre els 132 euros la nit del Comtal Mar, al carrer Cristóbal de Moura, als 416 del ME Barcelona, al carrer Casp tocant al passeig de Gràcia, que van posar en funcionament a finals de 2021. Fins que obri el Miranda, l'ME és l'únic hotel de la cadena a Barcelona en la categoria de cinc estrelles gran luxe.

L'abril passat també van reobrir el INNSide Barcelona Apolo, l'antic hotel Apolo del Paral·lel, un quatre estrelles de 314 habitacions amb preus més moderats que els anteriors. A través de la seva pàgina web, aquest juliol ofereixen nits a partir de 140 euros.

Amb set hotels a la ciutat, una vegada que obri el Miranda al gener, Meliá considera que ja són suficients. Però encara li queda una reobertura pendent a Barcelona, la del Palau de Congressos de Catalunya, situat al costat del Miranda. Obrirà a l'octubre quan finalitzin les actuals obres de remodelació.

Al capdavant del Miranda i del palau de congressos estarà Ramón Vidal Castro (Laxe, A Coruña, 1966), que des de 2017 va dirigir el Palau de Congressos de Palma de Mallorca i el seu hotel adjunt. I anteriorment, el Meliá Castilla, el seu vaixell insígnia a Madrid. El grup d'Escarrer només compta amb aquests dos centres de congressos a Espanya.