Més problemes per a Unicaja. El banc, que aquest mateix dilluns donava per tancada la seva crisi de governança en anunciar el nomenament d'un nou conseller delegat, comunica aquest dimarts que el seu tercer accionista més gran, el fons Oceanwood, vol perdre la posició de control actual (té un 7,35% del capital) i vendre almenys un 4,4% del capital. El que es traduirà en la sortida d'un altre conseller més, David Vaamonde.
En concret, Unicaja ha explicat en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que el fons Oceanwood ha iniciat ja "un procés de col·locació accelerada d'accions" per vendre més de la meitat de la posició que fins ara ostenta en Unicaja Banco. La firma pretén vendre un total de fins i tot 117 milions d'accions, equivalents al 4,4% del capital social del banc, valorat a preus de mercat en alguna cosa més de 124 milions d'euros.
Per a això, Oceanwood ha contractat Bank of America i Citigroup com a entitats col·locadores. "El procés de col·locació començarà immediatament després d'aquesta comunicació i finalitzarà a curt termini", explica Unicaja, que preveu publicar un nou anunci després de completar el procés de col·locació i determinar el preu de l'oferta. En total, el fons té una participació de gairebé 197 milions d'accions, la qual cosa suposa el 7,4% del capital social del banc.
Oceanwood va entrar en el capital social d'Unicaja l'agost de 2021, només uns dies després que el banc andalús materialitzés la fusió amb Liberbank, i actualment, després d'anar augmentant la seva posició, és el seu tercer accionista més important per darrere de la Fundació Unicaja, que té un 30% del capital i Indumentària Pueri, que en té un 8,5%. El quart és la Fundació Bancària Caixa d'Estalvis d'Astúries, que ostenta un altre 5,5%.
La firma va entrar en el capital quan Unicaja cotitzaven a 0,745 euros. Des d'aleshores, les seves accions s'han revaloritzat a la borsa espanyola un 42,4%. Tanmateix, el preu final de l'oferta no té per què ser el preu de mercat; La sortida d'Oceanwood es coneix només un dia després que el banc anunciés l'entrada d'un nou conseller delegat, Isidro Rubiales, per substituir Manuel Menéndez.
Amb l'entrada de Rubiales són 11 els relleus que s'han produït al banc des que fa dos anys es tanqués la fusió amb Liberbank, si surt el conseller dominical, David Vaamonde, seran 13 d'un total de 15. I en total, es renovarà a gairebé el 90% de l'accionariat.