AmRest, propietari de marques de restauració com La Tagliatella o Sushi Shop, va guanyar 26,8 milions d'euros en el primer semestre de l'any, deixant enrere les pèrdues de 33 milions d'euros registrades en el mateix període de l'any anterior. El grup, que opera 2.123 restaurants sota marques franquiciades com KFC, Starbucks, Pizza Hut i Burger King, va obtenir una aportació de 5 milions d'euros en el seu benefici generats per les operacions discontinuades, després de la desconsolidació del negoci a Rússia durant el segon trimestre de 2023.

El grup, que també opera marques pròpies com Bacoa, va obtenir ingressos consolidats en els sis primers mesos d'aquest any de 1.170 milions d'euros, un 18,9% més que en el mateix període de 2022. El resultat brut d'explotació (Ebitda) del primer semestre del grup es va situar en els 172 milions, la qual cosa suposa un creixement del 15,4% comparat amb el mateix període de l'any anterior.

La cadena de restauració ha destacat que la bona evolució comercial en la majoria dels mercats on opera, unit a la gradual recuperació de marges, redueix les necessitats d'ajustaments per deteriorament davant períodes anteriors.

Cessament d'operacions a Rússia

AmRest ha recordat que durant el segon trimestre de l'any va alienar les seves operacions russes de KFC i va cessar totes les seves operacions i presència corporativa a Rússia després de vendre per 100 milions d'euros el negoci a Smart Service. Així, després de la venda, les xifres del grup s'han reexpressat per reflectir únicament les operacions en curs.

D'aquesta forma, AmRest tanca el primer semestre amb una cartera de 2.123 restaurants després de la venda dels 213 KFC restaurants que el grup operava a Rússia. Addicionalment, s'han obert 12 nous locals i se n'han tancat 23 durant el segon trimestre de l'any. Així mateix, el grup ha avançat que és "previsible" que durant el segon semestre concentri la major part de les obertures planificades i de la inversió necessària. Així, manté la previsió d'obrir un nombre de restaurants superior a les realitzades durant l'exercici anterior, que van ascendir a 109 unitats, i de seguir amb l'estratègia d'optimització de cartera amb l'objectiu de continuar avançant en una assignació de capital més eficient.

AmRest per mercats

El patrimoni net del grup es va situar en 383,2 milions d'euros al tancament de la primera meitat de l'any, després d'haver-se incrementat en 52 milions durant els primers sis mesos, el que representa un creixement del 15,7%. Addicionalment, el deute net se situa en 380,9 milions, després d'haver-se reduït en 44,5 milions durant aquest any, cosa que permet al grup complir "còmodament" els seus compromisos financers.

Per mercats, totes les regions mantenen una tendència alcista. Europa Central i Oriental va destacar pels seus millors resultats, amb uns ingressos de 334,4 milions d'euros en el segon trimestre, el que representa un creixement interanual del 19,7%, mentre que a Europa Occidental, els ingressos van ascendir a 224,9 milions d'euros, un 9,8% més.

La reobertura de l'economia i l'augment de la mobilitat a la Xina han permès al grup recuperar el camí del creixement de les seves operacions al país. Els ingressos generats en el segon trimestre van ascendir a 26,7 milions d'euros, un 88% més. El director financer d'AmRest, Eduardo Zamarripa, s'ha congratulat pels resultats aconseguits en aquest període. "Les xifres assolides en el primer semestre de l'any demostren una vegada més que el nostre negoci s'assenta sobre bases sòlides. Treballem amb la convicció que l'eficiència és un avantatge competitiu clau", ha assenyalat.