El Comitè Assessor Tècnic (CAT) de l'IBEX es reunirà aquest dimarts de forma extraordinària, ja que la seva habitual reunió trimestral es va fer el passat 12 de juny, per dilucidar si la multinacional de la perfumeria Puig entra a formar part dels principals valors cotitzats del mercat espanyol. De confirmar-se aquest supòsit, que implicaria la sortida del selectiu espanyol del grup hoteler Meliá, la companyia Puig haurà recorregut en poques setmanes un ral·li borsari: la seva sortida a borsa es va executar el passat 3 de maig. La reunió es farà al tancament dels mercats borsaris.
Puig compleix el criteri de capitalització dins del període de control establert pel comitè per a aquesta reunió, entre l'1 de maig i el 30 de juny, a més, supera en volums a la resta d'aspirants. És a dir, la seva capitalització mitjana és superior al 0,30% de la capitalització mitjana de l'IBEX 35 en els últims sis mesos, i ha mantingut un adequat volum de negociació al mercat borsari i compliria aspectes com el nombre d'operacions contractades o possibles canvis en l'accionariat, de cara a garantir la qualitat de l'esmentat volum.
En qualsevol cas, les normes tècniques consideren el capital flotant dels diferents valors i, per a això, estableixen diferents coeficients a aplicar sobre la capitalització mitjana dels mateixos de tal manera que es penalitza a aquells el capital flotant dels quals és menor.
El grup Meliá opera amb una capitalització de mercat de 1.630 milions d'euros i Puig està en uns 14.400 milions. L'equip de mercats de Bankinter considera que l'escenari "més probable" és que entre Puig i surti Meliá, ja que l'hotelera incompleix el criteri de capitalització de manera reiterada i se situa en la part baixa de la taula en termes de volums.
En la seva reunió ordinària del passat 12 de juny, el CAT va decidir no realitzar canvis, malgrat la clara candidatura de Puig. Encara que complia els requisits de volum i capitalització, no comptava amb el requisit d'haver cotitzat almenys un terç del període de còmput (2 dels 6 mesos).
Actualment, els components són Acciona, Acciona Energías Renovables, Acerinox, ACS, Aena, Amadeus, ArcelorMittal, Banc Sabadell, Bankinter, BBVA, Caixabank. Cellnex, Enagas, Endesa, Ferrovial, Fluidra, Grifols, IAG (Iberia), Iberdrola, Inditex, Indra, Immobiliària Colonial, Logista, Mapfre, Melia Hotels, MERLIN Properties, Naturgy (Gas Natural), Redeia (REE), Repsol, Laboratoris Rovi, Sacyr, Banc Santander, Solaria, Telefónica i Unicaja.