Puratos busca fórmules noves de fermentació per a pastisseria, fleca i xocolates
La multinacional belga inverteix 2,5 milions en un centre d'innovació a Sils (Girona)
- Maria Teresa Coca
- BARCELONA. Dilluns, 2 de desembre de 2024. 05:30
- Temps de lectura: 2 minuts
La multinacional Puratos, dedicada a la producció de productes per pastisseria, fleca i xocolateria, ha iniciat les obres per construir un centre d'innovació a Sils (Selva), de 800 metres quadrats al costat de les seves instal·lacions actuals, amb una inversió de 2,5 milions d'euros. Puratos té a Sils la segona planta més important de la companyia després de les de Bèlgica, on hi ha la seu central del grup.
El nou espai entrarà en funcionament en un any amb l'objectiu de trobar fórmules noves de fermentació i noves textures que aportin "solucions innovadores" a pastissers, flequers i xocolaters. La idea és que les noves formulacions contribueixin "a la salut i sostenibilitat" dels productes que després surten dels diferents obradors que treballen amb Puratos. Val a dir que la multinacional, especialitzada en massa mare, entre altres, està investigant i fabricant fórmules per donar resposta a les noves tendències del mercat de l'alimentació, com pot ser la ingesta de productes que no generin al·lèrgies o temes per a segments com les persones veganes.
El projecte de Puratos està obert a escoles, universitats, col·laboradors, clients i altres centres d'innovació puguin treballar conjuntament per a l'intercanvi constant d'idees i experiències siguin la clau per avançar cap a la cerca de solucions alimentàries innovadores que permetin un impacte positiu a la societat. Es dotarà de tecnologies d'última generació per a la creació i desenvolupament de productes innovadors per a la indústria alimentària. A l'inici acollirà la trentena de treballadors dedicats a fer investigació i recerca, però també es preveu que s’ampliï la plantilla un cop entri en funcionament.
El director general de la companyia Pierre Tossut, ha reconegut que es tractava del "projecte més ambiciós" de la firma i ha reivindicat la planta de Sils com a "estratègica" per a la companyia belga, durant la col·locació de la primera pedra del projecte. Tossut ha explicat que del nou centre en van començar a parlar fa quatre anys i que, finalment, serà una realitat el desembre de l’any vinent. "Ha costat molt, estem molt agraïts a tots els que hi han treballat", ha destacat en explicar que és un edifici sostenible. L'edificació es farà amb materials sostenibles i de proximitat, com fusta i suro del territori. A més, l'entorn on s'aixecarà és un espai boscós, just al darrere de la planta de producció actual.
Puratos és pionera en la creació d’una biblioteca de masses mare, a la planta de St. Vith, a Bèlgica, que en preserva i en té catalogades unes 120 d’arreu del món, 7 de les quals procedeixen de la península Ibèrica, amb fàbriques a Sils i Riudarenes, a la demarcació de Girona, i a Sintra (Portugal).