Joc de trons en el món de la moda. Després de 10 anys com a director creatiu de Loewe, Jonathan Anderson va decidir la setmana passada marxar de la marca espanyola propietat de LVMH per fer el salt a una altra companyia, segurament Dior. La sortida d'Anderson ha desencadenat una sèrie de moviments al taulell de la moda en l'àmbit mundial i ara, els encarregats de substituir el fins ara director creatiu de la companyia i continuar el llegat de Loewe seran JackMcCollough i Lázaro Hernández, fundadors de la firma estatunidenca Proenza Schouler.
“Jack McCollough i Lazaro Hernández seran els responsables de tota la part creativa de les col·leccions de Loewe prêt-à-porter femenina, masculina, articles de cuir i accessoris”, han comunicat des de la multinacional de moda d’origen espanyol. Així, els dissenyadors assumiran el càrrec el pròxim 7 d’abril, però la data en la qual presentaran les seves primeres creacions i la passarel·la inaugural d’aquesta nova era amb ells al capdavant encara no s’ha confirmat.
Negoci sorgit de la universitat
Premis, reconeixements, emprenedors... però, qui són Jack McCollough i Lázaro Hernández? Es van conèixer l’any 1998 mentre estudiaven a la prestigiosa universitat Parsons School of Design de Nova York i, després de fer junts el projecte final de carrera, van decidir crear la marca Proenza Schouler. El nom de la firma, que oficialment va néixer el 2002, procedeix de la unió dels cognoms de soltera de la mare dels dos. Ara, més de vint anys després, els directors creatius han decidit fer el salt a Loewe.
De fet, va ser a principis d’any quan els directius van abandonar la direcció del seu negoci i, tot i que el seu substitut encara no s’ha anunciat, McCollough i Hernández ja han destacat estar "increïblement honrats d’unir-nos a Loewe, una casa que té uns valors i una missió que estan molt alineats amb els nostres". En un comunicat, ambdós han indicat que estan "desitjant treballar amb els nous equips i artesans que, sota l'excepcional direcció creativa d’Anderson, han convertit Loewe en la força cultural que és avui".
Premis i reconeixements
Al llarg de la seva trajectòria, McCollough i Lánzaro han rebut cinc premis CFDA, inclosos el de dissenyador de l’any i accessoris de l’any, sobretot per revolucionar el panorama de la moda americà amb un enfocament contemporani i sofisticat, sense deixar de banda l’artesania i el treball manual.
Ara seran accionistes minoritaris de la firma novaiorquesa i les gestions les durà a terme la CEO del negoci, Shira Suveyke Snyder. “Els canvis mai són senzills, però aquesta decisió, llargament premeditada, es presenta com el pas correcte en el moment correcte”, han apuntat en un comunicat. En aquest sentit, ambdós directors han agraït especialment la confiança de Bernard Arnault, Delphine Arnault, Sidney Toledano i Pascale Pepoivre, i han defensat la feina del seu antecessor.
La CEO de Loewe, Pascale Lepoivre, ha destacat estar "encantada de donar la benvinguda tant al Jack com al Lázaro a Loewe. La seva visió i creativitat són una combinació perfecta pels codis que hem construït a la casa i estic emocionada per veure com els hi donaran forma en el futur". Així mateix, l'històric executiu de LVMH, Sidney Toledano, ha assegurat que la seva "admiració" per la feina dels dissenyadors es remunta a fa temps. "La seva eclèctica creativitat i dedicació per l'artesania els converteixen en l'elecció més natural per construir el pròxim capítol de Loewe. Espero veure'ls liderar l'evolució de la casa", ha sentenciat.