Repsol ha tancat amb èxit una emissió de bons per un import total de 850 milions d'euros a 10 anys, amb una demanda pels inversors que va triplicar l'oferta. En concret, aquests bons vencen el 2034, amb un cupó del 3,625% anual, havent-se fixat el preu d'emissió en el 99,497% del seu valor nominal i una rendibilitat del 3,686%, segons van indicar Europa Press en fonts del mercat. L'energètica dirigida per Josu Jon Imaz ha rebut expressions d'interès per més del triple de la quantitat oferta, amb més de 230 comptes interessats.

El grup ha aprofitat, en la reobertura dels mercats de deute després de l'aturada d'estiu, el moment d'alta liquiditat i de tipus d'interès a la baixa per realitzar una operació que permet allargar el venciment mitjà del deute de la companyia.

L'èxit d'aquesta emissió demostra el suport de la comunitat inversora a l'estratègia de la companyia, que desenvolupa una estratègia multiernergética que prioritza la creació de valor en els seus negocis en la transició energètica i una atractiva remuneració a l'accionista.

Repsol va obtenir un benefici net de 1.626 milions d'euros en el primer semestre de l'any, la qual cosa representa una increment del 14,5% respecte al mateix període de l'exercici anterior, en un context marcat pels baixos preus del gas i uns menors marges de refinament. La companyia ha actualitzat la seva estratègia fins a 2027, que consolida la diversificació energètica de la companyia, que ja és la quarta operadora d'electricitat d'Espanya i ha engegat en aquest mateix semestre la producció de combustibles 100% renovables a escala industrial a Cartagena. El seu ebitda ajustat ha estat 2.126 milions d'euros, un 21,8% inferior als sis primers mesos de 2023, per la caiguda dels preus del gas i els menors marges de refinament.

El flux de caixa de les operacions durant el segon trimestre de 2024 del grup va ascendir a 925 milions d'euros, 770 milions d'euros, una xifra inferior al mateix període de l'any passat, degut principalment a la sortida de caixa per l'adquisició del 49% restant en Repsol Resources UK i a l'acord per tancar el procediment arbitral amb Sinopec. Excloent aquest efecte, el flux de caixa de les operacions durant el trimestre va ser 216 milions d'euros, un valor superior respecte al mateix període de 2023.

Per la seva part, el deute net del grup al tancament del segon trimestre de 2024 es va situar en 4.595 milions d'euros, 694 milions d'euros més a la xifra al tancament del primer trimestre d'aquest any, degut principalment al programa de recompra d'accions i a nous contractes d'arrendaments.

Mentrestant, la liquiditat Repsol a tancament de juny es va situar en 9.669 milions d'euros -incloent les línies de crèdit compromeses no disposades-, la qual cosa suposa 3,09 vegades els venciments de deute brut a curt termini.