El Sabadell no dona per pèrdua la seva batalla per evitar l'opa del BBVA malgrat el vistiplau que ha donat el Banc Central Europeu en no oposar-se a l'operació. Fonts del banc presidit per Josep Oliu recorden que es tracta d'una "avaluació prudencial" i que era una mica "esperat". Però ha alertat que "la seva anàlisi no entra en aspectes clau, com aquells relacionats amb la competència en el sector bancari espanyol, el suport a les PIME o qüestions fonamentals sobre el valor de la proposta per als accionistes de Sabadell".
Per això, el Sabadell es mostra confiat davant de "la necessitat d'anàlisi de la transacció per part de la CNMV, la CNMC i, previsiblement, del Govern, qui ha deixat clar que tindria l'última paraula".
"Com hem dit anteriorment, creiem que la transacció és perjudicial per a l'accés de les pimes al sector bancari i per als accionistes de Sabadell. El procés continua sent llarg i complex, i els accionistes de Sabadell no necessiten prendre cap decisió en aquest moment", recorden fonts del Sabadell poques hores després que s'hagi conegut la no-oposició del Banc Central Europeu que dona llum verda a la Comissió Nacional del Mercat de Valors a posicionar-se.
L'anunci previ a l'oferta pública es va donar a conèixer el mes de maig passat i Sabadell va rebutjar una operació que es va convertir, per tant, en opa hostil i que tampoc no ha agradat als governs espanyol i català, que veuen en ella una disminució d'opcions per als clients.
Al juny, va traslladar les peticions d'aprovació als reguladors i des del banc calculen que el procés podria tardar entre 6 i 8 mesos encara que des del Sabadell apunten més aviat a bé entrat el 2025.
Les patronals catalanes Foment i Pimec també han mostrat les seves reticències a aquesta opa per les dificultats que suposaria per a les petites i mitjanes empreses que tenen els seus diners a Sabadell i en la mateixa línia s'ha manifestat el Nucli Estable d'Accionistes Minoritaris del Sabadell (NEM), que ha fet una crida a no vendre accions.
Els sindicats, per la seva part, s'han manifestat en contra en considerar que tindrà un cost en llocs de treball. Les estimacions han apuntat a fins a 4.000 sortides d'empleats afectats per l'operació, per la qual el BBVA ofereix 2.26 euros per acció.