Banc Sabadell té la intenció de reforçar les clàusules de no competència que són d'obligat compliment per als membres del seu consell d'administració, especialment en el cas dels consellers independents. El banc té previst sotmetre a aprovació de la junta general d'accionistes el mes de març vinent una sèrie de modificacions dels seus estatuts socials i del reglament del consell, segons figura en la convocatòria de la junta.

En concret, el Banc Sabadell pretén modificar dos articles dels estatuts socials per incloure la prohibició que els consellers independents ocupin càrrecs d'administració o càrrecs directius en entitats de crèdit, empreses d'assegurances o reassegurances que siguin espanyoles o de la Unió Europea. Tampoc en entitats anàlogues d'altres geografies on operi el Banc Sabadell.

Fins ara, els estatuts socials del banc simplement es limitaven a exigir que els consellers evitessin situacions de conflicte d'interès "en els termes definits en la Llei de Societats de Capital". Al reglament del consell, això sí, s'especificava que un conseller "no pot prestar els seus serveis professionals en societats espanyoles que tinguin un objecte social total o parcialment anàleg" al del Sabadell.

Aquesta proposta de canvi en els requisits per ser conseller es produeix pocs dies després que la consellera independent Laura González decidís renunciar a la seva cadira en el consell per assumir la presidència de la companyia d'assegurances DKV. En els últims mesos, el banc també va afrontar la sortida del seu exdirector financer, Leopoldo Alvear, que va fitxar per Société Générale amb el mateix càrrec. En tot cas, la nova modificació no l'afectaria perquè pel seu càrrec de director financer no qualificaria de conseller independent.

Resultat històric del Sabadell

Banc Sabadell va registrar un resultat històric de 1.827 milions d'euros el 2024, un any marcat per l'opa del BBVA. El resultat, comunicat el passat 7 de febrer a la CNMV, millora en un 37,1% el de l'any anterior, quan va guanyar 1.332 milions d'euros i va més que duplicar el de fa dos anys, quan va obtenir un benefici de 859 milions d'euros. A Espanya, va assolir els 1.517 milions (un 38% més), mentre que TSB, la seva filial britànica, va contribuir als comptes del grup amb un resultat de 253 milions d'euros, gairebé un 30% més i la xifra més gran des que el va adquirir el 2015.

El banc que presideix Josep Oliu i dirigeix César González-Bueno, va comunicar després dels resultats que eleva a 3.300 milions la retribució als seus accionistes amb càrrec a 2024 i 2025, des dels 2.900 milions anunciats abans. "Cap dels grans bancs a Espanya no té previst lliurar una proporció similar", va assegurar Oliu. "Iniciem un nou any amb confiança i ambició, convençuts de què el projecte en solitari de Banc Sabadell generarà valor de forma recurrent i sostenible per als accionistes, clients, empleats i el conjunt de la societat", va afegir el president de l'entitat.