El Sabadell pagarà un dividend a compte en efectiu de 8 cèntims per acció el pròxim 1 d'octubre, el que representa una rendibilitat de més del 4% sobre el preu a què cotitza actualment el banc. D'aquesta manera, l'entitat desemborsarà un total de 429 milions d'euros, una quantia que és un 33% superior als dos dividends en efectiu pagats amb càrrec als resultats de l'exercici els 2023.
Així ho assenyala aquest dijous el banc en un comunicat, on recorda que totes les accions del Sabadell comprades fins al 26 de setembre (inclusivament) donaran dret a rebre aquest primer pagament. En total, l'entitat que dirigeix César González-Bueno té previst remunerar els seus accionistes amb 2.900 milions d'euros amb càrrec als exercicis 2024 i 2025, equivalent a 53 cèntims d'euro per acció i a prop del 28% sobre la cotització actual.
Per tant, aquest primer dividend suposa a penes un 15% del total previst per al període, en el qual s'abonaran 45 cèntims per acció més, afegeixen. El president del Grup, Josep Oliu, ha assegurat que "el Consell d'Administració de Banc Sabadell confia en les excel·lents perspectives de millora de la rendibilitat per als propers anys, així com en la plena capacitat per generar valor a llarg termini per als seus accionistes".
Cal recordar que el banc va anunciar al juliol, després de presentar resultats, que el consell d'administració havia elevat el payout, el percentatge de beneficis que es paga als accionistes, fins al 60% durant els exercicis 2024 i 2025. D'aquesta manera, l'entitat millorava en 500 milions, fins als 2.900 milions, el dividend previst per als propers dos anys.
Encara que recentment, el banc deixava anar que el dividend podria fins i tot superar els 2.900 milions d'euros anunciats. Ho va fer el director financer, Leopoldo Alvear, durant la seva intervenció en un encontre amb inversors organitzada per Barclays a Nova York, on va explicar que aquesta millora de la remuneració a accionistes es produeix, al seu torn, perquè el grup espera ara assolir un millor ROTI.
La millora del dividend es produeix, a més, en el context de l'opa del BBVA sobre el Sabadell, que s'oposa i continua defensant que el banc té més valor en solitari que si es fusiona.