El Sabadell fa canvis en la direcció de TSB, la seva filial britànica. D'una banda, el banc nomena una nova directora d'empreses, Nicola Bannister, que a més s'unirà al comitè executiu de la filial britànica. I de l'altra, assigna més funcions a dos altres directius: Adam Lishman, que s'encarregarà del servei d'atenció al client juntament amb les seves responsabilitats actuals en matèria de productes, propostes i màrqueting, i Cheryl McCuaig, l'actual directora d'informació, que assumirà també la direcció immobiliària.
L'entitat comunica canvis a TSB per primera vegada des que, al maig, el BBVA va llançar una OPA sobre Sabadell i, al setembre, rebés el vistiplau del regulador dels serveis financers del Regne Unit per adquirir TSB, si l'OPA finalment tira endavant. “BBVA informa que ha rebut l'autorització de la Prudential Regulation Authority (PRA) a la presa de control indirecte per part de BBVA de TSB Bank”, va comunicar la CNMV.
L'OPA del BBVA està condicionada al fet que el banc obtingui l'aprovació de la PRA i de la CNMC, i també que un 50,01% dels accionistes del Sabadell l'acceptin quan els toqui votar, segons l'anunciat. De manera que el banc que presideix Carlos Torres ha aconseguit ja un dels tres passos necessaris per poder continuar amb l'operació.
El BBVA no ha revelat encara què planeja fer amb TSB, si explotar la filial o vendre-la. I, a més, reconeix que tardarà a prendre una decisió perquè no té gaire informació sobre el banc. “No tenim informació interna, ni tots els detalls de totes les franquícies que té Sabadell. Tenim certa perspectiva des de fora i des de la informació pública, però no des de dins”, comentava fa uns dies el conseller delegat del grup, Onur Genc, en un fòrum de Bank of America.
“Quant a TSB, primer hem de tancar la transacció i després entendre-la millor. Per tant, en aquest moment no tenim una estratègia clara entorn d'aquesta perquè no coneixem l'actiu. Una vegada que es completi l'OPA, definirem la nostra estratègia”, agregava.
TSB es troba immersa actualment en una reestructuració de costos, amb la qual el Sabadell espera estalviar més de 60 milions d'euros. I ho està fent mitjançant la retallada d'oficines (se n'han anunciat 36) i la reducció de plantilla (uns 250 treballadors). Els ajustaments els va anunciar al febrer el CEO del grup, César González-Bueno, i s'estan duent a terme des del setembre.
Canvis directius a TSB
TSB ha nomenat Nicola Bannister nova directora d'empreses aquest mes d'octubre, tot i que el nomenament encara espera l'aprovació regulatòria. Bannister s'unirà al comitè executiu del banc i substituirà Gary Jones, qui cessa del seu càrrec per assumir una nova responsabilitat en una altra empresa.
Jones es va unir a l'equip directiu de TSB el 2020 i s'ha encarregat de gestionar les sucursals a més de l'experiència del client. Durant els anys que ha estat al capdavant, el banc ha executat més de 320 tancaments d'oficines, als quals s'afegeixen els 36 anunciats per a la recta final del 2024.
Nicola, amb més de vint anys d'experiència en serveis financers, és a TSB des del 2022, quan es va posar al capdavant de l'àrea de cobraments i pagaments. Des de principis del 2024 va afegir a les seves tasques els delictes econòmics, i aquest octubre assumeix també la direcció de serveis a empreses.
D'altra banda, TSB també ha anunciat que Adam Lishman serà el nou director d'atenció al client i continuarà amb les seves responsabilitats actuals en matèria de productes, propostes i màrqueting. Mentre que Cheryl McCuaig, actual directora d'informació, s'encarregarà ara també dels serveis immobiliaris.
La cúpula de TSB està formada per un total d'onze persones i la junta de TSB, per tretze, encara que només tres són executius.