El Banc Santander ha rebut més de 1.400 sol·licituds al Codi de Bones Pràctiques en els primers quatre mesos de l'any, que encara estan estudiant. "Cada vegada veiem més activitat", indicava aquest dimarts el conseller delegat, Héctor Grisi, en la presentació de resultats. En l'àmbit sectorial s'estima que ja s'han registrat unes 15.000 sol·licituds, per la qual cosa el banc càntabre s'emportaria un 9% del total "en línia amb la nostra quota de mercat", afegia.
Els ajuts per a hipotecats vulnerables aprovats pel Govern espanyol es van posar en marxa el passat 1 de gener, però al principi no van tenir gaire demanda, segons van revelar les entitats. Tanmateix, segons es van ajustant les quotes hipotecàries a les pujades de tipus (a Espanya es revisen una o dues vegades l'any) són més les persones que demanen informació o s'hi acullen, explicava el CEO.
Grisi també ha parlat sobre els dipòsits a particulars. Segons el seu parer, "no hi haurà una guerra del passiu" perquè encara hi ha molta liquiditat al sector financer espanyol, encara que esperaran la competència. Preguntat per la caiguda del 6% en el saldo de dipòsits a Espanya, l'executiu assenyalava que es tracta d'un tema estacional.
"A tancament d'any solem tenir creixements importants, però al gener els dipòsits han descendit 21.000 milions, es tracta de dipòsits corporatius que s'han recuperat el febrer i el març". El CEO assegurava que al Santander no hi ha hagut sortida de dipòsits arran de les turbulències financeres del mes passat als Estats Units i Suïssa. "No hem tingut moviment en individus, a més hi ha hagut fort creixement en clients".
El número dos del Santander comentava també que els episodis de Silicon Valley Bank i Credit Suisse no han canviat el full de ruta que el banc va donar el mes de febrer passat, en la presentació del nou pla estratègic. "Són fets aïllats i els bancs tenen un model de negoci diferent que nosaltres fem".
En aquest sentit, el conseller delegat destacava que han aconseguit assolir el seu millor benefici en cinc trimestres, malgrat l'impost temporal al banc que han pagat a Espanya i que els ha restat 220 milions, fins als 2.500 milions que han guanyat en el primer trimestre. En concret un 9% del total, apuntava. "L'important és que els obstacles no han impedit que continuem creixent".
Sobre el gravamen, Héctor Grisi també revelava que "ja ho han recorregut", seguint els passos de Sabadell, CaixaBank, Bankinter i la resta d'entitats afectades.