Tanca l’estudi de videojocs Smilegate de Barcelona. La divisió del gegant sud-coreà, responsable d'èxits com Lost Ark, ha abaixat la persiana, segons han informat el director narratiu de l'estudi, Stephane Blais, així com diversos treballadors. “A mesura que la nostra indústria comença a assemblar-se cada vegada més a una partida d'Enfonsar la flota, aquesta vegada hem patit nosaltres l’impacte. Smilegate Barcelona tanca i tots els treballadors seran acomiadats”, ha apuntat Blais en un text a Linkedn.
El negoci va obrir a la capital catalana fa quatre anys amb l'objectiu de desenvolupar un nou joc de món obert triple A. L'empresa, amb seu a la Torre Glòries, és la creadora de jocs com CrossFire o Lost Ark i tenia més de 50 treballadors a la ciutat. De fet, els treballadors sabien la situació per la qual es trobava l'empresa des de finals de l'any passat i, en aquests darrers mesos, molts dels empleats s'havien quedat sense una feina concreta a fer.
L'estudi Smilegate va obrir el 2020 a Barcelona amb la finalitat de desenvolupar un nou joc de món obert amb grans valoracions de producció. Així i tot, per problemes amb la direcció del projecte i de comunicació amb la seu de Corea del Sud, aquest projecte no ha pogut prosperar.
"Els últims sis mesos han estat bastant intensos, però em van permetre descobrir un equip fantàstic i realment dedicat. Tots hem treballat molt intensament per a intentar salvar-ho", ha indicat missatge Blais, qui anteriorment havia treballat en títols d'èxit com Assassin’s Creieu Valhalla en Ubisoft o Marvel’s Guardians of the Galaxy en Eidos Mont-real.
Salut dels videojocs a Espanya
Tot i això, el sector dels videojocs cada vegada té més rellevància en l'àmbit mundial. També a Espanya on, segons les dades de l'Associació Espanyola de Videojocs, hi ha més de 18 milions d'aficionats a aquesta branca de l'entreteniment. Aquesta xifra d'usuaris implica que al voltant d'un 38% dels espanyols són consumidors de videojocs. Entre els usuaris recollits per l'estudi, el 79% de persones d'entre 6 i 11 anys hi juguen i el percentatge supera el 80% a la franja 11-14. Aquesta estadística també parla que es juguen alguna cosa menys de 8 hores per setmana amb la consola, superant les tauletes, els ordinadors i els telèfons intel·ligents.
Segons el Llibre Blanc de la Indústria Catalana del Videojoc 2022 de la Generalitat, s'espera que el sector del videojoc a Catalunya facturi més de 911 milions d'euros i s'estima que el 2025 ascendeixi fins als 1.216 milions d'euros. L'estudi del Govern reflecteix que la indústria va tenir una facturació de 660 milions d'euros el 2021, un 20% més que l'any anterior, i es preveu que vagi creixent en els anys següents fins als 1.216 milions d'euros de 2025.