Telefónica ha convocat un consell d'administració amb caràcter extraordinari en el qual previsiblement es debatrà el nomenament d'Emilio Gayo com a conseller delegat de la companyia, en substitució d'Ángel Vilá. Segons ha avançat Expansión, la multinacional presidida per Marc Murtra té previst celebrar aquest consell d'administració dijous vinent, encara que no han transcendit detalls sobre el seu contingut.
Emilio Gayo va ser elegit la setmana passada pel president del grup, Marc Murtra, com a futur conseller delegat de la companyia en substitució d'Ángel Vila. Gayo és directiu de Telefónica des de fa més de 20 anys, i el 2018 va ser nomenat president de Telefónica d'Espanya.
Tot just 24 hores després de la presentació dels comptes anuals de Telefónica, presentats dijous passat pel president Murtra, Ángel Vila, i la directora general de Finances i Control de la multinacional, Laura Abasolo, des de Telefónica van decidir prescindir de Vilá. Aquest canvi es fa després del relleu en Telefónica de José María Álvarez-Pallete com a president el gener passat.
Centre d'Excel·lència
En el marc del Mobile World Congress 2025, que se celebra aquesta setmana a Barcelona, la multinacional de telecomunicacions ha anunciat la creació d'un Centre d'Excel·lència dedicat a les tecnologies quàntiques, sobre el qual basarà el seu model de governança intern entorn d'aquest àmbit de coneixement.
La companyia ha destacat que amb aquest centre coordinarà totes les línies d'innovació de les seves diferents àrees, mentre promourà noves solucions, activarà acords tecnològics amb tercers i participarà en fòrums per compartir la seva proposta quàntica amb la resta de la indústria. D'aquesta manera, es preveu que els tres eixos sobre els quals es basarà l'activitat del centre siguin les comunicacions i la ciberseguretat, la computació i la simulació i la sensórica i la metrología.
Comunicacions, computació i metrologia
Amb aquest nou centre, Telefónica també busca aprofitar les oportunitats derivades de la computació quàntica i reforçar la protecció de les seves xarxes i els seus sistemes, així com els dels seus clients. "A Telefónica (...) sempre hem dissenyat les xarxes del futur des de l'elecció de les arquitectures i les tecnologies correctes. En els últims anys, això s'ha traduït en el desplegament massiu de FTTH (fibra fins a la llar) i de les tecnologies mòbils 4G i 5G, i en conceptes com la softwarizació de la xarxa, l'obertura d'interfícies, la desagregació i la hiperautomatització", ha ressaltat el director global de Xarxes i Tecnologia (GCTIO) de Telefónica, Enrique Blanco.
Blanco, que deixarà Telefónica el pròxim 31 de març després de 40 anys, ha estat acompanyat en la sessió per Andrea Folgueiras, que el succeirà en el càrrec a partir d'abril. "Continuarem madurant les arquitectures obertes en tots els segments de la xarxa, apagant tot el llegat, integrant el cloud, utilitzant activament la IA i les dades i hiperautomatitzant les nostres infraestructures i processos fins a arribar a la xarxa autònoma. Tot això, a més, sobre la base de l'adequada gestió dels cicles tecnològics, tant de la fibra (...) com de les tecnologies mòbils", ha assegurat per la seva part Folgueiras.