Després de més de set mesos d'obres, Telefónica reobre aquest divendres el seu històric edifici de la Gran Via madrilenya. I ho fa sota un nou format, multiespai, en el qual oferirà serveis de telefonia, però també vendrà productes electrònics com a alarmes o televisors, comptarà amb espais per a xerrades i esdeveniments, es podran gravar podcast, i fins i tot veure sèries i pel·lícules en una petita sala de cinema.

L'edifici complirà cent anys el 2029, com Telefónica, que ja ha bufat les cent veles aquest 2024. De fet, aquest aniversari és el que ha portat a la companyia a remodelar l'edifico per convertir-lo en alguna cosa més que una botiga, en l'Espai Movistar. El mateix disposa de dues plantes i 2.800 m2 construïts.

A més, s'uneix amb la Fundació Telefónica, ubicada en les plantes superiors. L'empresa espera uns 700.000 visitants a l'any, principalment per la seva ubicació en un dels carrers més transitades de la capital, per la qual passen cada any més de 6 milions de persones. En la primera planta, que dona al carrer, l'espai compta amb cinc grans pantalles.

Telefónica vol oferir aquí un programa continuista amb xerrades entorn de la tecnologia, formació, conferències, tallers i presentacions. Disposa fins i tot d'un plató de televisió. També en aquesta planta, hi ha monitors on els clients poden gestionar-se les seves cites, i espais en els quals es venen productes i serveis de Movistar. Fabricants com Apple, Samsung o Xiaomi, i fins i tot Dyson, vendran aquí els seus productes.

L'espai compta amb una sala de cinema

En la segona planta, Telefónica ha obert fins a una sala de cinema amb capacitat per a 24 persones en la qual projectarà pel·lícules i sèries. La sala, igual com la resta de serveis, és gratuïta. Tan sols cal realitzar reserva des dels seus monitors.

També en aquesta segona planta, l'espai compta amb dues sales per gravar podcast, una d'elles més estil gamer. Així mateix, hi ha espai de teletreball i cafeteria, una fan shop i una zona de gaming amb espai de joc.

Fins i tot existeix un espai de reciclatge al qual es pot emportar un terminal antic de compra, per canviar per diners de cara a la compra d'un nou dispositiu.

El primer gratacel de Madrid

"Les noves instal·lacions també són un reconeixement a la història de la companyia i al seu immens patrimoni arquitectònic", explica Telefónica en un comunicat. Les dues primeres plantes han estat íntegrament remodelades per un equip intern de més de 30 experts i uns 600 professionals, en la que ha estat la reforma més ambiciosa fins a la data d'aquesta construcció d'estil neobarroc inaugurada el 1929.

La firma recorda que la seu de Telefónica, amb 90 metres d'altura i 13 plantes, va ser el primer gratacel de Madrid i, durant algun temps, l'edifici més alt d'Europa.

Amb aquesta obra, s'han pogut restaurar més de 6.000 m2 de teginat, més de 2.000 m2 de superfícies pètries, 220 m2 dels terres originals i 120 metres lineals de baranes, afegeixen. També ha pogut recuperar-se el llum original, el rellotge de l'atri i els pinacles de les baranes, i s'han fabricat amb tecnologia d'impressió 3D els gerros de l'entrada que faltaven o estaven molt deteriorats.