Juan Torres Master Distillers, la divisió dedicada a l’elaboració de destil·lats de Família Torres, treu al mercat el seu primer whisky, amb la marca Liathmor.
Com indica el seu nom, Liathmor Blended Scotch Whisky, es tracta d’un escocès, elaborat amb una mescla d'ordi maltat de Speyside (regió on s'elaboren els tradicionals blends d'Escòcia) i de cereals envellits durant 3 i 5 anys.
El nom de la marca fa referència a la llegenda de Liathmor, que significa “Gran home gris” en gaèlic. És una llegenda escocesa del 1891, quan l’explorador i professor Norman Collie, baixant del Ben MacDhui, la muntanya més alta de Cairngorms i la segona més alta d'Escòcia, va sentir una presència dins la boira i va veure una criatura que va descriure com un home gris. La fascinació per aquesta història encara continua viva i lligada al paisatge escocès. L'etiqueta evoca aquesta llegenda amb uns traços a llapis d'una figura misteriosa embolcallada en la boira.
En un comunicat, Christian Visalli, director global de Juan Torres Master Distillers, apunta que és la primera vegada que entren “en una categoria que no té el raïm com a matèria primera”, però on veuen que “hi ha moltes oportunitats”. Afegeix que han volgut elaborar un whisky que fos “molt accessible i no només pensant en els consumidors tradicionals”.
Surt a un preu de venta públic recomanat de 12,90 euros l’ampolla. Es pot trobar en els mercats d’Espanya, Mèxic, Xile, Taiwan, Romania, Itàlia i Lituània.
Juan Torres Master Distillers, la divisió de destil·lats de Família Torres, es va fundar el 1928, quan Juan Torres Casals, segona generació de la família fundadora, va començar a elaborar brandis criats en roure a partir d’una selecció de vins blancs del Penedès. En l’actualitat, amb més de noranta anys d'experiència, Juan Torres Master Distillers elabora 15 referències de brandi, pisco, orange liqueur, vermut i, des d’ara, també whisky amb les marques Torres Brandy, El Gobernador, Magdala, Casals i Liathmor.
El grup Torres va fusionar fa uns mesos les seves distribuïdores territorials de vins i brandis a Espanya per simplificar l'estructura i optimitzar costos segons van informar fonts de la companyia. Pel que fa a aquesta fusió de distribuïdores, Excelsia Vinos y Destilados, amb seu a Vilafranca del Penedès, va absorbir El Petit Celler, de Sant Fruitós de Bages; Ribera del Duero, domiciliada a Madrid; i Distribuidora de vinos Rosaleda, de Màlaga. De fet, ja eren propietat al 100% del grup Torres.
Els primers antecedents familiars dels Torres en la viticultura daten de 1559 a la comarca del Penedès, si bé la primera empresa, Casa Torres y Cía. es va constituir el 1870, fa 154 anys. En l’actualitat, hi ha tres branques familiars: Torres Maczassek, Torres Rosselló i Torres Riera. Aquesta última, representada per Marimar Torres Riera, està al capdavant dels cellers Marimar Estate, als Estats Units.