L'empresa de distribució a l'engròs Transgourmet Ibérica (l'antiga Miquel Alimentació ha planejat obrir unes 70 franquícies "de qualitat" cada any mentre acaba el seu procés de "sanejament" amb la transformació de model empresa en els últims anys.

Així ho va expressar aquest dijous el director general de la companyia, Lluís Labairu, en una roda de premsa durant el Congrés de gran consum organitzat per la patronal de fabricants i distribuïdors Aecoc. Transgourmet opera amb les ensenyes Gros Mercat a Catalunya i GM Cash a la resta de l'Estat per a la venda a l'engrós, així com amb les cadenes de supermercats Suma, Proxim i Spar.

Labairu va estimar que les vendes d'aquest any seran semblants a les de l'exercici anterior, quan van invertir prop de 190 milions d'euros i van adquirir 37 establiments de cash and carry.

"El retail, en vendes, ens va molt bé i a Horeca (restauració) estem una mica per sota de l'any passat", ha apuntat el director general, després de detectar que la despesa als restaurants va caure l'estiu passat, mentre que va pujar lleugerament en la distribució a la costa.

La xarxa de cash and carry està centrada sobretot al litoral espanyol i està dirigida a proveir petites empreses com bars, cafeteries i restaurants de capacitat limitada, després de deixar enrere la restauració col·lectiva organitzada, de la qual van ser proveïdors en un inici.

L'empresa, que el 2023 va facturar 1.260 milions d'euros i forma part del grup europeu Transgourmet (filial de la cooperativa suïssa Coop), compta amb prop de 800 supermercats franquiciats amb les ensenyes Suma, Proxim i Spar, a banda de la seva ensenya de cash and carry (GM Cash i Gros Mercat, aquesta última a Catalunya).

L'empresa fundada per la família Miquel (Miquel Alimentació) es va vendre el 2015 a la xinesa Bright Foods i, al seu torn, aquesta la van vendre a la suïssa Transgourmet el 2021.