Arrenca la quarta edició de l'Integrated Systems Europe (ISE). El saló, que tindrà lloc al recinte de la Fira de Gran Via del 30 de gener al 2 de febrer, preveu reunir a més de 70.000 congressistes i l'expectativa dels organitzadors és celebrar l'edició més gran dels 20 anys d'història. El congrés audiovisual ocuparà els vuit pavellons del complex i mostrarà les últimes solucions en tecnologia immersiva, pantalles LED, avatars i platós de producció virtual. En total, l'ISE congregarà 1.340 expositors repartits en 82.000 metres quadrats, un 30% més d'espai que l'any anterior, i tindrà sobretot públic estatal, però també provinent de països com la Xina, el Regne Unit, Alemanya i Itàlia.
Amb l'objectiu de superar en un 15% els 385 milions d'euros d'impacte econòmic de l'any passat, el certamen comptarà amb firmes internacionals com Samsung, Panasonic, Epson, LG o Creston i companyies locals com Alfalite o Mediapro. Així mateix, debuten a l'esdeveniment 80 negocis, com ara Fluge, Simon, Sono i Televés. A més, les empreses catalanes tindran un 10% més de presència i, en total, hi haurà una vuitantena de companyies i centres tecnològics amb seu a Catalunya que representaran sis de cada 10 empreses espanyoles presents al saló. Amb això, Catalunya es convertirà en el cinquè territori del món amb més empreses que participen en el congrés, només per darrere de la Xina, Alemanya, el Regne Unit i els Estats Units.
Novetats de l'ISE 2024
Algunes de les novetats de la quarta edició de l'ISE a Catalunya són la pantalla transparent de cristall micro led de Samsung, la projecció immersiva amb una cascada multicolor d'Epson, la sala de reunions immersiva de Panasonic i la Drone Arena, on els assistents podran fer volar un dron. Les novetats del saló no només estaran dins del complex, sinó que des del congrés també han situat una macropantalla amb un 80% de transparència o un mapping a la Casa Batlló de la mà de l'artista Sofia Crespo. Un altre dels plats forts en l'àmbit de les conferències serà la xerrada de la cineasta Sharmeen Obaid Chinoy, guanyadora de dos premis Òscar i coneguda per films que visibilitzen la desigualtat de gènere. Obaid, la primera dona a dirigir una pel·lícula de Star Wars, serà l'encarregada d'oferir la conferència inaugural del saló.
Per la seva part, l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració del Clúster Audiovisual de Catalunya, tindrà un estand propi de 256 metres quadrats ubicat a l'àrea Congress Square. Aquest espai serà un aparador per al talent creatiu i audiovisual local i un punt de trobada de l'ecosistema a escala local i internacional. Alhora acollirà nou empreses punteres dels sectors tecnològic i audiovisual.
"Barcelona està creixent en l'àmbit audiovisual"
Després de 16 anys celebrant-se a Amsterdam, els organitzadors van decidir canviar de seu i instal·lar-se a Barcelona just abans de l'esclat de la pandèmia, però no va ser fins al 2022 que van poder celebrar una edició "real". Ara l'esdeveniment de solucions visuals i auditives d'avantguarda es prepara per celebrar "l'edició més gran de la història", superant la del 2019 a la capital holandesa. En una entrevista a ON ECONOMIA, el director general de l'ISE, Mike Blackman, va afirmar que "a Barcelona hem trobat el lloc idoni per muntar el congrés, la ciutat està creixent en l'àmbit audiovisual i l'ambient és confortable", va apuntar. En aquest sentit, el directiu va confirmar que tenen bona relació amb tots els actors de la ciutat i no va descartar que Barcelona fos la seu permanent de l'ISE.
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va titllar aquest dilluns "d'estratègic" el congrés i va assenyalar que per a Catalunya "és un honor i orgull ser seu d'aquest esdeveniment". "L'ISE no és només un congrés més dels molts que se celebren a Barcelona, sinó que és estratègic i una mostra que il·lustra perfectament com Catalunya està impulsant el sistema productiu", va indicar el president durant el sopar de gala previ a l'inici del saló.
Prèviament, va prendre la paraula l'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, que va dir que la capital catalana "vol ser la casa de l'ISE per sempre". A més, va agrair al director general de l'esdeveniment, Mike Blackman, la seva col·laboració per fer de Barcelona un hub audiovisual, i va afegir que la ciutat vol fer de "pont entre Europa i Amèrica i Àsia i Europa".