UBS, per motiu de la compra de Credit Suisse, la qual tindrà un cost superior als 3.000 milions d'euros, ha començat a moure's al mercat i la seva primera oferta ha estat la recompra dels bons emesos divendres passat, dos dies abans que es forgés l'acord d'adquisició de l'entitat bancària rival a Suïssa. Tal com informa Europa Press aquest dimecres, el que és el banc més gran del país helvètic ha anunciat una oferta de recompra de títols de deute amb venciment a 2028 i a 2032, els quals van ser llançats divendres passat.
D'aquesta forma, la firma suïssa pretén recuperar 2.750 milions d'euros en bons, els quals podria venir bé per solucionar possibles despeses associades a la compra de Credit Suisse. Tal com explica l'entitat bancària, la idea és adquirir els 1.500 milions d'euros en bons amb interès fix al 4,625% i venciment en març de 2028, així com els 1.250 milions d'euros en deute amb interès del 4,750% i venciment el març de 2032. Es pot destacar que ambdues emissions es van realitzar el passat 17 de març, enmig del caos bancari que sacsejava a Europa i dos dies abans de forjar-se l'acord de compra de Credit Suisse.
UBS llança la reoferta enmig dels problemes de Credit Suisse amb els seus bonistas
Sembla clar que UBS vol centrar-se a suportar de la millor forma l'acoblament de la seva entitat, fins ara, rival, i necessita liquiditat per emprendre despeses associades a la compra de Credit Suisse. Alhora, l'oferta de recompra es dona en un moment en què el mercat dels bons comença a estar en dubte, precisament pels problemes esdevinguts de l'adquisició de la companyia bancara suïssa per UBS. Tal com va informar ON ECONOMIA durant la jornada d'ahir, els bonistas de Credit Suisse s'erigeixen en un dels nous maldecaps per a la firma amb seu a Zuric. I és que, els propietaris dels bons AT1, els quals han adquirit ressonància en els últims dies, són els més damnificats per la compra de Credit Suisse per UBS.
Els bonistas dels també denominats 'CoCos' tenien inversions per 17.000 milions d'euros, les quals s'han vist reduïdes a zero i, a priori, no tindran dret a una compensació econòmica, mentre que els accionistes de la companyia, sí, fins i tot estant en un escalafó inferior als bonistas. Això podria augmentar els dubtes al mercat dels bons al Vell Continent, el qual mou més de 200.000 milions d'euros.
UBS vol recomprar els bons per la compra de Credit Suisse
Tornant a l'oferta d'UBS, tal com han indicat aquest dimecres, "l'emissor ofereix comprar els Bons al seu respectiu preu de reoferta en vista de les accions corporatives excepcionals anunciada el 19 de març de 2023, poc després de l'emissió." Després d'això, la que és l'entitat bancària més gran de Suïssa ha apuntat que ha decidit llançar aquesta oferta com a resultat d'una avaluació prudent dels desenvolupaments recents, a més de pèl seu compromís a llarg termini amb les seves inversions de crèdit.
Les ofertes començaran aquest dimecres i tindran com a data límit de venciment anticipat el 28 de març de 2023, mentre que les de 2032 tindran data límit de venciment el pròxim 4 d'abril, llevat que s'estenguin, es retirin o rescindeixin discreció exclusiva de l'emissor.
UBS entén que la compra de Credit Suisse era una cosa que no entrava en els seus plans. L'acord s'ha gestat en temps rècord, una cosa que ha succeït els esdeveniments de forma prematura. Ara queda pendent la configuració de la plantilla resultant després de la compra, ja que Credit Suisse va avançar un pla d'estalvi de 8.000 milions d'euros fins a 2027, el qual implica ajustar la plantilla.