Veritas aposta per l’envàs sostenible
- ON ECONOMIA
- Barcelona. Divendres, 28 de febrer de 2025. 05:30
- Temps de lectura: 1 minut

La cadena de supermercats Veritas ha fet una aposta per la sostenibilitat en els envasos i s’ha convertit en pionera a Espanya lliure de bisfenol A BPA, segons ha anunciat aquest dijous. Així, l’empresa catalana s’avança a futures normatives que obligaran a utilitzar envasos més sostenibles.
“Aquesta innovadora iniciativa posa en valor el compromís de Veritas amb la salut de les persones, posicionant la cadena com a pionera en la transició cap a materials lliures de tòxics a l'àmbit alimentari”, ha destacat l’empresa fundada per Silvio Elias.
El bisfenol A BPA és un compost químic utilitzat en la fabricació de plàstics i resines, que està present en el revestiment intern d'envasos com ara llaunes de conserva, tapes de pots de vidre, safates i ampolles de plàstic. També se’n troba en articles menys visibles com tiquets.
El problema que té aquest component és que en entrar en contacte prolongat amb els aliments, poden alliberar BPA, cosa que representa un risc potencial per a la salut a causa dels seus efectes adversos sobre el sistema immunitari, metabòlic i reproductiu.
La Comissió Europea ja ha posat fil a l’agulla a la prohibició de l’ús de bisfenol A i va aprovar una normativa que ja va entrar en vigor a inicis d’any. No obstant això, encara no ha entrat en vigor a Espanya perquè el govern de l’Estat ha establert una disposició transitòria que permet usar aquests envasos fins al juny del 2026, de manera que les empreses tenen gairebé any i mig per adaptar-se a la normativa.
Veritas porta tres anys treballant en l’eliminació d’aquest component, analitzant els seus envasos i substituint-lo progressivament, procés que ha culminat ara. Anselmo Méndez, director general de la cadena de supermercats, ha destacat que l’eliminació dels envasos amb bisfenol A és “una responsabilitat social” i que suposa “avançar cap a un futur on menjar sa, a més de plaer, també signifiqui consumir productes lliures de tòxics”.