La filial asseguradora de CaixaBank, VidaCaixa, va guanyar 275,2 milions d'euros en el primer trimestre de l'any, un 31,2% més que l'any anterior, per l'impuls de cartera de negoci i la compra de la companyia IMO (Igualatorio Médico Quirúrgico) per part de SergurCaixa Adeslas, participada gairebé a parts iguals per la mateixa VidaCaixa i Mutua Madrileña.

Aquest increment del benefici net consolidat es va donar en un trimestre en què la companyia d'assegurances va augmentar un 18% les primes i aportacions, fins als 3.758,3 milions d'euros. El creixement de les rendes vitalícies -que ofereixen rendibilitats a tenir en compte a l'actual escenari de tipus d'interès- explica en part l'evolució positiva del negoci, després d'arribar als 1.700 milions en primes en aquests tres mesos.

6,3 milions de clients a Espanya i Portugal

Fins al març, VidaCaixa ha abonat 1.456 milions d'euros en prestacions, un 9% més que l'any anterior. D'elles, 650 milions d'euros s'han pagat en forma de renda, un 7% més respecte a un any abans. El volum de clients de la companyia d'assegurances de CaixaBank a Espanya i Portugal es manté en els 6,3 milions. En aquests moments, VidaCaixa gestiona 117.818,5 milions d'euros en actius (-0,5 % respecte a març de 2022).

D'aquests, 68.306 milions corresponen a assegurances de vida, 40.868 milions es concentren en plans de pensions i EPSV, 7.553 milions són de BPI Vida i Pensões i 1.091 milions són de Sa Nostra Vida (companyia d'assegurances balear que està previst que finalitzi la seva integració formal al llarg de l'any).

Plans de pensions

La ràtio de solvència sobre el capital requerit a tancament del primer trimestre ha estat del 153%. VidaCaixa és la primera companyia en assegurances de vida amb una quota de mercat del 34,9% de les provisions, i en plans de pensions, amb un 33,8% del total del patrimoni gestionat en aquests productes.

Entre altres productes, VidaCaixa ha comercialitzat 2.908,5 milions d'euros en primes d'assegurances d'estalvi i rendes vitalícies, un 23,1% més.

D'altra banda, les aportacions a plans de pensions en el segment individual cauen a causa de les reduccions legals en els límits màxims i s'han situat en 243,6 milions d'euros, una reducció de l'11,2%. Les aportacions de col·lectius han crescut, tanmateix, un 20,5%, fins als 145,6 milions d'euros.