La companyia Zoom, que es va fer famosa durant la pandèmia de la covid-19 per facilitar i popularitzar les videoconferències grupals, ha anunciat avui que acomiada 1.300 persones, equivalent al 15% de la seva plantilla.
El president executiu de Zoom, Eric S. Yuan, ha enviat avui un missatge que va fer públic a tots els seus empleats en el qual reconeixia "haver comès errors" en no avaluar convenientment la mida dels seus equips per garantir un creixement sostingut.
Zoom va triplicar la seva mida en 24 mesos -els més crítics de la pandèmia- mentre es convertia en eina de treball diària per a moltes de les companyies que optaven pel teletreball, i encara que "les persones i les empreses continuen confiant en Zoom", l'empresa s'enfronta a "incerteses en l'economia global".
Yuan precisa que no ha pres a la lleugera la decisió dels acomiadaments|comiats, sinó que es va prendre "basant-nos en les nostres prioritats crítiques per a un creixement a llarg termini".
El president es retalla un 98% el salari
Va afegir que ell mateix s'ha reduït el salari en un 98% per al proper any fiscal i renunciat a les bonificacions corporatives que li correspondrien el 2023, mentre que els altres executius se'l reduiran en un 20%.
Als acomiadats, si estaven basats en els Estats Units, Zoom els garanteix 16 setmanes de salari i cobertura mèdica, el pagament de bons anuals segons el seu rendiment i accés prioritari a accions, entre altres coses, mentre que els afectats en altres països tindran aproximadament els mateixos beneficis amb base en la legislació local.
Zoom és l'última empresa tecnològica que anuncia acomiadaments|comiats massius d'una llarga llista d'empreses que van créixer exponencialment durant la pandèmia i ara han hagut de reduir els seus efectius.
Entre elles figuren les més grans com Google, Microsoft, Amazon o Meta, amb xifres de més de 10.000 afectats en cada cas, i altres de mida mitjana com Spotify, PayPal, IBM, Twitter, Dell o Snapchat.
Les grans tecnològiques dels Estats Units han frenat el seu creixement després del "boom" de la pandèmia, un canvi de tendència anticipat pel seu daltabaix|desfeta en borsa|bossa de 2022 i que ara ha quedat plasmat en els últims resultats divulgats.
Després de les xifres espectaculars de 2021, al passat exercici Amazon va registrar la seva primera pèrdua des de 2014; els beneficis es van reduir per a Alphabet i Meta, que també tancaven l'exercici; i van baixar els guanys per a Apple i Microsoft en el seu primer trimestre i semestre fiscals, respectivament.