La constructora Hercal rep la certificació residu zero i factura 92 milions
Estan especialitzats en construcció, demolició i reutilització de residus
- ON ECONOMIA
- Barcelona. Dimarts, 25 de març de 2025. 05:30
- Temps de lectura: 1 minut

L'empresa de Terrassa de construcció i demolició circular Hercal ha rebut la certificació Residu Zero que atorga la consultora OCA Global, consultora internacional amb seu a Espanya. L'empresa ha comunicat aquesta fita i l'ha destacat tot tenint en compte que el sector de la construcció és responsable del 30% dels residus mundials. L'empresa ha tancat l'any 2024 amb una facturació de 92 milions d'euros, però no ha informat sobre si ha tancat amb beneficis o pèrdues.
Hercal, segons expliquen en un comunicat, tenen a Terrassa la "primera planta a Espanya especialitzada en la valorització i la rentada de residus provinents de la construcció i la demolició". La instal·lació es diu H-Zero i s'hi va dedicar una inversió de 20 milions per tal de transformar els residus de construcció i demolició en àrids reciclats que serveixen per al formigó i prefabricats. Pot processar més de 2.000 tones diàries de residus dels quals evita la deposició en abocadors. Segons la certificació, l'empresa recicla o reutilitza un 96,5% dels residus, sis punts més del 90% necessari per rebre la certificació.
L'empresa va ser fundada l'any 2006 per Marcos Calleja i José Calleja i té una plantilla de més de 200 professionals. Ha tingut clients com Panattoni, Goodman, Metrovacesa, AEDas Homes, Endesa, Enresa o Inmocaixa, i ha participat en obres com la tercera graderia del Camp Nou o el desmantellament de la Central Nuclear de Zorita. També han fet el carril bici que uneix Barcelona i Sant Adrià.
El director general d'Hercal, José Calleja, destaca l'objectiu de convertir-se "en l'empresa de demolicions més sostenible del país. "Amb la certificació Residu Zero, reafirmem el nostre compromís amb la reducció de l'impacte ambiental i amb la innovació en la gestió de residus", afegeix.
Més de la meitat dels 37 milions de residus de la construcció a Espanya i dels 461 milions europeus acaben en un abocador sense ser tractats, per la qual cosa Hercal es reivindica com un actor clau en la descarbonització i l'aposta per la circularitat. Marcos Calleja, CEO d’Hercal, destaca que "és clau la implicació de les administracions i la modernització de la normativa, tal com ja han fet altres països europeus". "Només així, podrem fomentar una economia circular real", afegeix.