Les empreses espanyoles tenen actualment més d'1,3 bilions d'euros en factures pendents de cobrament i 4 de cada 10 s'han vist obligades a cancel·lar deutes incobrables l'últim any utilitzant part dels seus ingressos. Aquestes són algunes conclusions d'un informe sobre pagaments a Europa publicat aquest dilluns pel gestor de crèdit Intrum, que afegeix que els deutes ascendeixen fins als 10,5 bilions d'euros als 25 països europeus analitzats en l'estudi.

Els impagaments continuen sent un gran desafiament per a les empreses espanyoles, malgrat que l'economia nacional va créixer un 2,5% el 2023, davant el 0,4 % del conjunt de l'eurozona, i que per a aquest any es preveu una millora del 2,3 %, segons càlculs del Banc d'Espanya. De fet, en els propers 12 mesos sis de cada deu negocis a Espanya anticipen un increment en el risc d'impagaments dels seus clients.

L'informe revela, a més, que a Espanya el 81% de les empreses té deutes pendents de cobrament, un percentatge lleugerament superior al 79% de la mitjana europea i que situa el país en la desena posició quant a empreses en aquesta situació. Així, Espanya comparteix posició amb Àustria, Croàcia, el Regne Unit i França, i supera Noruega (79%) i Itàlia (78%). Els percentatges més alts s'han registrat a la República Txeca (89%), i Alemanya, Sèrbia i Suïssa, les tres amb un 83%, mentre que a l'altre extrem hi hauria Irlanda (75%) i Bèlgica (74%), amb les xifres més baixes.