L'or es paga per primera vegada en la història a 2.500 dòlars l'unça
- ON ECONOMIA
- Madrid. Dissabte, 17 d'agost de 2024. 05:30
- Temps de lectura: 1 minut
L'unça d'or continua imparable. L'actiu refugi per antonomàsia ha trencat un nou rècord aquesta tarda després de superar els 2.500 dòlars (2.274 euros) per primera vegada en la seva història en un context marcat per l'optimisme davant de les possibles baixades de tipus d'interès als Estats Units (Fed) i la inestabilitat geopolítica, segons les dades del mercat consultades per Europa Press.
El metall preciós ha assolit durant la jornada els 2.538,60 dòlars (2.309,04 euros), si bé al voltant de les 17.45 hores peninsular cotitzava a 2.528,50 dòlars (2.299,85 euros), un 1,45% més que en l'obertura. Els inversors esperen la reunió de setembre de la Reserva Federal (Fed), on podria acordar-se la primera retallada de tipus des que l'institut emissor deixés de pujar-los l'estiu passat.
Les últimes dades econòmiques dels EUA avalarien aquesta possibilitat, el que dona bones perspectives per a la cotització de l'or, ja que un preu dels diners més baixos beneficia l'actiu refugi, ja que no està subjecte a interessos.
A més, el metall s'estaria veient també afectat per la inestabilitat tant a Ucraïna com a l'Orient Mitjà, crònica ja des de l'inici de la guerra a Gaza i que aquests dies s'ha disparat per la resposta que l'Iran pretén donar l'atemptat que va matar a Teheran el líder de la branca política de Hamàs, Ismail Haniyah.