Només un 8% dels treballadors busca feina a l'estranger
- ON ECONOMIA
- Barcelona. Divendres, 26 d'abril de 2024. 05:30
- Actualitzat: Divendres, 26 d'abril de 2024. 15:41
- Temps de lectura: 1 minut
Només un 8% dels espanyols està buscant activament feina a l'estranger, davant el 23% de la població mundial que busca feina fora del seu país, segons les dades de l'estudi Decoding Global Talent 2024, realitzat per Boston Consultoria Group (BCG) en col·laboració amb InfoJobs.
La població espanyola que resideix a l'estranger va augmentar un 4,2% durant 2023 i va registrar un total de 2,9 milions de persones a 1 de gener de 2024, segons les dades del Padró d'Espanyols Residents a l'Estranger (PERE).
El portal d'ocupació va destacar que Espanya ha emergit com una destinació "desitjada" per a aquells que busquen oportunitats laborals fora de les seves fronteres atrets per la cultura, la gastronomia i el clima.
Els resultats de l'estudi reflecteixen també que la recerca d'ocupació a l'estranger s'ha convertit en una opció cada vegada més "atractiva" per a professionals de diversos sectors en "tot el món".
Respecte a l'edat, InfoJobs ha indicat que els joves "sempre" han estat els més "predisposats" a aquest tipus d'oportunitats, incrementant fins i tot un 10% en el cas d'Espanya el 2023, i fins i tot un 32% a nivell global. En el cas de professionals amb estudis universitaris la xifra és més gran, amb 9% a Espanya i 24% al món.
L'Argentina lidera el rànquing de persones d'altres països disposades a treballar a Espanya, amb un 36%, seguida de Xile (25%) i Mèxic (21%), segons ha conclòs l'estudi. Infojobs ha assenyalat que l'atractiu d'Espanya com a destinació per a la recerca d'ocupació rau en la seva combinació "única" d'oportunitats professionals, qualitat de vida i obertura a la diversitat.
Període d'estada
Respecte al temps d'estada, el 21% dels espanyols ha assegurat que es quedaria al país estranger, davant el 29% registrat a nivell global, i un 38% dels espanyols no ho té clar, assenyalant que depèn de la seva experiència en aquest país.
En contrast, un 8% ha declarat que només estaria de forma temporal (menys d'un any), percentatge que coincideix amb el comptabilitzat en el global, segons InfoJobs.
Els ajuts per a l'habitatge han estat la primera expectativa dels espanyols per mudar-se (85%), superant la dada la global (79%), seguida del visat, amb un 70% en el cas dels espanyols i 78% a nivell global.
Pel que fa a l'ocupació sostenible, l'estudi reflecteix que els professionals espanyols lligats als "llocs de treball verds" són els que busquen més oportunitats a l'estranger (14%), a causa de la "motivació" per abordar desafiaments ambientals globals. Al contrari, els professionals vinculats al sector legal (0%), i educació i formació (3%) són els que menys prospecció internacional busquen.