El xef català Jordi Roca, conegut per les seves postres, ha anunciat una línia de tres colònies inspirades en tres dels seus plats. El pastisser gironí del restaurant El Celler de Can Roca ho ha fet públic al fòrum gastronòmic Madrid Fusión, que en la seva XXIII edició ha escollit Catalunya com a territori convidat. 

Roca ha apostat en la seva creació per una línia variada d'aromes que després portarà al paladar en forma de postres amb el mateix nom. Els perfums i postres són Núvol de Llimona, infantil i de tocs cítrics; Confit, pensat per a dones i fet de violetes i confitures, i Trinitari, en el qual es troben aromes de cacau, cafè i torrats.

Jordi Roca en una imatge d'arxiu | Foto: EFE
Jordi Roca en una imatge d'arxiu | Foto: EFE

Perfums amb olor de "tendresa i infantesa"

Així, el perfum Núvol de Llimona és fruit de la inspiració d'unes postres làctiques, cítriques i refrescants que traslladen a la persona a la seva infantesa. Per aconseguir-ho, el xef ha treballat amb elements aromàtics i gustatius com el yuzu, un cítric asiàtic, àcid i d'aroma intens, la bergamota, la llimona, la mantega, la llet o el pa fins a arribar a aconseguir el record de la tendresa i la infantesa. "La idea és transmetre la magdalena de llimona mullada en un bol de llet", descriu el cuiner. 

Aquesta no és la primera vegada que Roca vincula el menjar amb la perfumeria. L'any 2011, també al restaurant del Celler de Can Roca, el cuiner va servir com a final de l'àpat una versió del perfum Eternity de Calvin Klein, Angel de Thierry Mugler i de Miracle de Lancôme, entre altres. A més, en aquell moment va anunciar que "tancava el cercle" i que iniciava el projecte de convertir una de les seves postres en perfum de la mà del perfumista Agustí Vidal.