La Fundació Eada ha designat com a nou patró de la institució Mario Rovirosa, màxim responsable executiu de la companyia farmacèutica Ferrer. El patronat és el màxim òrgan de govern de la Fundació i en ell estan representats els diferents grups d'interès que constitueixen Eada: empresaris, directius d'empreses associades, professionals, experts en formació de directius, antics alumnes, etc.

Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i MBA per Esade, Rovirosa es va unir a Ferrer el 2016 com a director general de l'àrea farmacèutica, càrrec que va ocupar durant dos anys, abans de ser nomenat conseller delegat del grup farmacèutic. Abans d'incorporar-se a Ferrer, Rovirosa va treballar durant més de 22 anys en la indústria farmacèutica, concretament a Almirall, i Chiesi, a Espanya i Itàlia.

A més de formar part del patronat, màxim òrgan de govern de la Fundació Eada, Rovirosa s'incorporarà a la Comissió d'Impacte d'Eada, ja que l'escola de negocis mesura progressivament l'impacte ambiental de les seves activitats i accions, per ser una organització sostenible i d'impacte positiu.

Tant Eada com Ferrer comparteixen objectius comuns a l'hora de contribuir a una societat més justa, solidària i sostenible. "Això només serà possible si les noves generacions de professionals es formen en centres de negocis que tinguin en compte la necessitat de lluitar per la justícia social", sañala Rovirosa des de les seves noves responsabilitats. "Eada pot demostrar i ensenyar que és possible una altra manera de fer les coses", afegeix Rovirosa en un comunicat. A més, destaca la seva tasca en aquest camp en l'àmbit empresarial assegurant que "en els últims anys a Ferrer he pogut experimentar la transició d'una companyia farmacèutica familiar tradicional cap a una organització compromesa amb l'impacte positiu. Queda molt per fer, i espero aportar la meva experiència a aquest projecte tan crucial".

Membres del patronat de la Fundació Eada. Foto: Eada

Un patronat ampliat

El mes de setembre passat, la Fundació Eada va procedir a l'ampliació del nombre de membres del seu patronat, fins a 18 cadires. això va permetre incorporar tres nous patrons: Ainhoa Grandes, presidenta de la Fundació Ship2B; Tobías Martínez, exconseller delegat del grup Cellnex; i Thérèse Jamaa, vicepresidenta de Fundació Creu Roja Espanyola.

Els nous patrons configuraran el màxim òrgan de la Fundació, del qual també formen part Immaculada Amat, responsable d'Amat Inmobiliaris; Margaret Chen, de la Xina Club Spain; Pilar Conesa, CEO d'Anteverti; Marc Gómez; CEO de Salt Wecosystem; Carles Grau, fundador i màxim directiu de Grau Innovation Consulting; Josep Maria Martorell; director associat de Barcelona Supercomputing Center; César Molins, CEO d'Ames Group Sintering; Carme Mur, fundadora de Mur&partners; Alberto Ojinaga, director general de Desigual; Luis Pardo Céspedes, conseller i assessor de diverses empreses com Sage; Marta Reynal-Querol, professora d'investigació a Icrea; John Rigau; vicepresident i conseller de Pepsico Western Europe; Guayente Sanmartín, responsable de HP; Pere Vallès, CEO d'Exoticca; i Susana Bleier, advocada i secretària del patronat Eada.