Els joves prefereixen les criptomonedes com a principal actiu d'inversió. A si es desprèn de l'última enquesta realitzada per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) a una mostra ponderada i representativa de la població espanyola (1.941 de majors de 16 anys). Les dades recopilades per l'organització demostren una clara preferència i un "desmesurat entusiasme per les criptomonedes entre els més joves".
L'estudi, realitzat amb el suport del Ministeri de Consum, revela que el 61% dels joves inversors d'entre 16 i 30 anys han traslladat part de la seva capital a algun criptoactivo. Les principals monedes invertides per aquest segment de població són Bitcoin (63%), Ethereum (50%), Cardano (31%), Solana (19%) Binance Coin (18%), Ripple (16%) i Dogecoin (14%).
En aquest sentit, la xifra suposa el doble que la registrada entre els inversors més veterans. Les criptomonedes com a principal elecció se situen a una àmplia distància del segon actiu d'inversió preferit pels joves enquestats en l'estudi de la OCU. D'aquesta manera, el segon producte d'inversió més popular entre els més joves són els fons d'inversió, elegit per un 23% dels inversors.
Així mateix, segons l'estudi, realitzat abans de les últimes caigudes de criptomonedes, un 34% dels inversors en criptomonedes havien perdut part dels diners que tenien en elles. "Sorprenentment, nou de cada deu joves inversors afirmen no disposar de cap assessor", destaquen des de la OCU. En el cas de les criptomonedes, tot just el 19% afirma estar bé o molt bé informat sobre elles.
"Tot un risc si considerem que el 59% del total d'inversors que van participar en l'enquesta considera que la informació disponible sobre criptoactivos sol estar manipulada per fonts interessades", afegeix l'organització. Sense saber què serà de les criptomonedes en el futur, la recomanació de OCU és mantenir-se allunyat d'elles, ja que "no hi ha cap fonament real darrere d'elles que les pugui recolzar i la deficient regulació deixa els inversors desprotegits en cas de problemes".
Un dels pitjors anys per al mercat de les criptomonedes
Per a molts, el 2022 és un dels pitjors anys al mercat criptogràfic. Després d'assolir màxims històrics el novembre de 2021, amb el Bitcoin superant els 68.000 dòlars, les constants caigudes entre els seus principals actius han protagonitzat els següents mesos fins a l'actualitat. Des del col·lapse de Terra/Lluna fins a la fallida de diferents plataformes com BlockFi o FTX, els nombrosos problemes a què s'han enfrontat els inversors han provocat una desconfiança més gran cap al sector, que es troba immers en un 'criptoinvierno'.
Les últimes novetats venen des del Japó, on els usuaris de FTX podran començar a retirar els seus actius bloquejats el febrer del proper any, segons ha comunicat l'entitat. L'exchange del jove multimilionari Sam Bankman-Fried, que havia arribat a ser considerat com el nou Warren Buffett mesos enrere, es va declarar en suspensió de pagaments el mes de novembre passat. L'empresari s'enfronta a una sèrie de delictes per estafa als seus clients i malversació de fons. Ara, la plataforma ha anunciat que al país nipó els usuaris podran retirar els actius bloquejats fins ara.
"Per als actius que ens van confiar els nostres clients en FTX Japan i Liquid Japan, estem procedint amb el desenvolupament del sistema perquè els retirs siguin possibles des de la versió web de Liquid Japan", ha explicat la filial. D'aquesta manera, els clients podran verificar el seu saldo de FTX Japan des de la versió web de Liquid Japan, i posteriorment retirar fons, mentre que els usuaris de la plataforma Liquid Japan podran realitzar retirades com de costum.
En aquest sentit, la plataforma ha precisat que els clients elegibles de FTX Japan rebran un correu electrònic amb un enllaç per obrir un compte a Liquid Japan a mitjans de gener que podran utilitzar per verificar el seu saldo i transferir actius des de FTX Japan per a la seva posterior retirada des de mitjans de febrer. "Ens disculpem profundament per causar gran preocupació i inconvenients als nostres clients a causa de la suspensió prolongada del servei", ha afegit la plataforma nipona.