Els inversors del mercat de capitals espanyol mantenen el focus posat en l'evolució de les dades econòmiques mundials i en les tensions geopolítiques. Aquest dimarts, la vista està posada al comerç exterior xinès, que frena el seu creixement a l'1,2% per la caiguda de les importacions; a l'índex final de la inflació alemanya, que es publicarà a mitja sessió borsària; la producció industrial d'Itàlia; l'índex Redbook de vendes detallistes als EUA; i en les tensions geopolítiques, concretament, la caiguda del règim de Bashar Al-Assad a Síria, que afegeix un nou focus d'incertesa al Pròxim Orient.
Amb aquest rerefons, l'obertura de la sessió d'aquest dimarts en l'Ibex-35 ha estat negativa. La caiguda, lleu, del 0,04% mostra un cert desànim, però també les ànsies de mantenir el nivell dels 12.000 punts. En els primers compassos de la sessió d'aquest dimarts, les pujades més importants dins de l'Ibex-35 se les anotaven Unicaja Banc (+1,21%), Grifols (+0,82%) i Rovi (+0,63%), mentre que en l'altre extrem, els 'fanalets vermells' eren Enagás (-3,31%), llastada per l'efecte exdividend; IAG (-3,29%); Acerinox (-0,98%) i Puig Brands (-0,82%). Les borses europees també es despertaven en 'vermell', amb baixades del 0,49% per a Londres, del 0,35% per a París, del 0,17% per a Frankfurt i del 0,10% per a Milà.
Encara que els mercats xinesos han pujat amb força en l'obertura d'aquest dimarts, animats per la promesa de les autoritats de més estímuls econòmics, les dades conegudes sobre importacions i exportacions han frenat les alces. Al tancament, l'Hang Seng de Hong Kong ha perdut el 0,22%, mentre que la Borsa de Shanghai, que ha arribat a fregar un 3% de pujada, ha acabat amb un avenç del 0,59%, i Tòquio, del 0,53%.
Així mateix, Wall Street va acabar en negatiu, en espera de conèixer dimecres les dades d'inflació als EUA, que segons els analistes podrien despuntar lleugerament, i podria influir en la política monetària de la Federal dels EUA (Fed), les decisions de la qual sobre tipus es coneixeran el pròxim 18 de desembre.
En l'obertura del mercat borsari, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, queia un 0,47%, fins als 71,80 dòlars, mentre que la Texas se situava en 67,98 dòlars, un 0,57% menys, en una jornada marcada per la reunió de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP).
Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar avançava fins als 1,0556 'bitllets verds', en tant que al mercat de deute l'interès exigit al bo espanyol a 10 anys escalava fins al 2,760%.