La borsa espanyola puja amb força aquest dimecres i al migdia avança l'1,56%, per sobre dels 10.500 punts, en una sessió de recuperació als mercats mundials després de la caiguda viscuda dilluns, pel temor d'una recessió als Estats Units i la política monetària del Banc del Japó. A les 12.00 hores, l'Ibex-35, el principal selectiu espanyol, assoleix els 10.553,6 punts després de guanyar aquest 1,56%. La pujada acumulada l'any assoleix el 4,47%.
L'indicador espanyol es veu impulsat per la banca: el Sabadell suma el 3,14%; CaixaBank, el 3,1%; Santander, el 2,75%, i BBVA, el 2,55%. Repsol també avança el 2,06%; Inditex, el 0,54%, i Iberdrola, el 0,33%. Per contra, Telefónica baixa el 0,75%, mentre que Puig és el valor que més es deixa, l'1,55%. Igual com el mercat espanyol, la resta de places europees avança amb més impuls al migdia després d'una obertura en verd.
Amb l'euro a 1,09% dòlars, Milà s'anota l'1,81%; París, l'1,63%; Frankfurt, l'1,26%, i Londres, el 0,8%. En la jornada s'ha conegut que la producció de la indústria manufacturera alemanya va pujar un 1,4% al juny. Els mercats europeus es veuen aquest dimecres impulsats pels guanys registrats a la vigília a Wall Street i aquest matí a Àsia, on el Banc del Japó ha assegurat que no apujarà els tipus si el mercat roman inestable.
Wall Street tanca en verd, encara que amb pujades moderades
A Wall Street, els principals índexs van tancar aquest dimarts en verd, encara que amb pujades moderades. El Dow Jones va avançar un 0,76%; el S&P 500, un 1,04%; i el tecnològic Nasdaq, un 1,03%. Els analistes de Renta4 Banco destaquen les declaracions de la presidenta de la Reserva Federal de San Francisco, Mary Daly, que va apuntar que la inflació s'encamina a l'objectiu del 2% i que les dades d'ocupació de juliol, un dels motius del nerviosisme als mercats, estan distorsionades, ja que inclouen un elevat nombre d'acomiadaments temporals.
Als mercats de deute, les rendibilitats pugen a Europa. Els inversors estan sortint de la renda fixa i prenent beneficis després de la forta pujada dels bons que es va produir després de les decebedores dades d'ocupació publicades divendres als EUA. El preu dels bons evoluciona en sentit contrari a la rendibilitat. El rendiment del bo alemany, considerat el més segur, despunta aquest dimecres fins al 2,273%. L'euro perd posicions respecte al dòlar després d'haver tocat dilluns el seu nivell més alt des de gener. La moneda única es canvia a 1,091 unitats.
Els preus del petroli es recuperen davant del risc d'un atac iranià contra Israel després d'haver caigut dilluns fins al seu nivell més baix des de gener. El Brent, el cru de referència a Europa, puja un 1% i s'acosta als 77,3 dòlars per barril. El preu de l'or, un dels actius refugi, amb prou feines varia. S'encareix un 0,1%, fins als 2.394 dòlars per unça. El bitcoin, la criptomoneda més utilitzada, manté la tendència de recuperació després de la forta caiguda de dilluns. Puja un 1,4% i supera els 57.380 dòlars