Al mercat li ha convençut la compra del congost SVB per First Citizens Bank. Aquest dilluns saltava la notícia que la companyia bancària amb seu a Raleigh (Carolina del Nord) anava a aconseguir els actius i dipòsits de Silicon Valley Bank. Aquesta entitat bancària, la qual va caure en fallida el passat 10 de març, va obrir la llauna d'una infinitat de problemes financers que han fet tremolar els fonaments del sistema bancari dels Estats Units. Malgrat que la Reserva Federal dels EUA va assegurar els dipòsits dels clients de SVB, el calat de la fallida del banc amb seu a Califòrnia ha anat a més, afectant les cotitzacions de totes les entitats del sector a tot el món i arrossegant altres companyies, com Signature Bank, a la fallida.
Ha estat First Citizens Bank la companyia que ha aconseguit els actius i dipòsits de la firma trencada, en una operació que, malgrat la posició actual de SVB, reforça la demarcació comercial de la firma amb seu a Carolina del Nord. Tal com han expressat el banc aquest dilluns, l'operació inclou la compra de 72.000 milions de dòlars en actius, amb un descompte de 16.500 milions de dòlars. A més d'això, en una nota explicant els detalls de l'operació, FDIC afegeix que 17 sucursals de SVB obriran com First Citizens Bank & Trust Company en la jornada d'avui. D'aquesta forma, els clients que pertanyessin a l'entitat bancària trencada passaran a ser ara clients de First Citizens Bank.
Al mercat li convenç la compra de SVB per First Citizens Bank
Malgrat que la compra de SVB exigeix una suma elevada de diners, els quals es coneixeran amb exactitud quan conclogui l'administració judicial, el mercat ha pres de bon grat la compra. D'una banda, aquesta operació augmenta la posició comercial de l'entitat bancària amb seu a Raleigh. A més d'això, i malgrat que SVB va cessar les seves operacions, es tractava d'una de les entitats bancàries de més renom del panorama bancari dels Estats Units, sent un dels prestadors més grans del país.
El fet que First Citizens Bank adquireixi tot això per un preu inferior a què SVB valdria de no haver fet fallida és una notícia que, d'una manera o un altre, millora el negoci del banc. Tal com informa ON ECONOMIA aquest dilluns, la FDIC estima que el cost de la fallida de SVB per al Fons de Garantia de Dipòsits ascendeix aproximadament a 20.000 milions de dòlars.
First Citizens toca màxims de setembre de 2021
Sigui com fos, la notícia ha fet que la cotització del banc en Wall Street creixi per sobre del 50%, fins als 875 dòlars per acció. Tal ha estat l'acollida del mercat a operació que First Citizens Bank s'ha ubicat en els nivells més elevats dels últims 18 mesos. De moment, el preu que mantenen actualment les accions del banc són similars als que presentava el setembre de 2021.
Malgrat que SVB se sembla com un dels detonadors de la crisi financera actual, l'entitat bancària de Carolina del Nord ha decidit aconseguir els actius i dipòsits d'un banc que, fins al passat 10 de març, comptava amb 167.000 milions de dòlars en actiu, dels quals aproximadament 119.000 milions eren dipòsits. Malgrat la posició de fallida, First Citizens Bank entén que és una operació positiva per al seu negoci en sumar més de 37.000 clients a la seva companyia. Cal veure si el banc aconsegueix restablir l'ordre a Silicon Valley Bank i deixa enrere la que ha estat la segona fallida més gran de la història financera dels Estats Units.