First Republic Bank està esgotant les poques opcions que li queden per provar de reforçar el seu balanç. Tal com avança Bloomberg aquest dimecres, el banc regional són seu a San Francisco està acarant la idea de vendre actius valorats entre 50.000 milions de dòlars i 100.000 milions de dòlars per tractar d'equilibrar el balanç comercial. Es pot destacar que l'entitat bancària nord-americana va ser una de les més llastades per la crisi financera dels Estats Units, la qual va iniciar el passat 10 de març amb la caiguda en Borsa de Silicon Valley Bank. Aquest fet ha tingut un impacte directe sobre First Republic Bank, tant al mercat de valors, com a escala comercial.

La prova d'això són els resultats negatius que el banc va reportar durant la jornada d'ahir. Com va informar ON ECONOMIA, el primer trimestre de l'entitat californiana es va saldar amb una caiguda dels guanys del 33%, fins als 269 milions de dòlars, i un desajust dels ingressos del 13,4%, fins als 1.209 milions de dòlars. Però a més d'això, el principal problema en els comptes de la companyia resideix en la fuga de dipòsits que l'empresa ha experimentat en els tres primers mesos de l'exercici. Com va apuntar First Republic Bank, el banc ha comptabilitzat la sortida de dipòsits per més de 104.000 milions de dòlars, la qual cosa deixa en una posició delicada les finances de la companyia.

Es pot destacar que aquesta entitat va ser rescatada per la gran banca dels Estats Units a causa de les previsions que apuntaven que podria ser la tercera fallida de la crisi bancària del març passat. JP Morgan, Wells Fargo o Bank of America, entre d'altres, es van unir per injectar 30.000 milions de dòlars en el capital de First Republic Bank. Malgrat l'ajuda, sembla que la posició financera del banc regional no millora, i ara acara la idea de vendre actius per provar de reestructurar el seu balanç.

First Republic Bank medita vendre hipoteques, posicions en Borsa...

El banc liderat per Michael J. Roffler s'està quedant sense marge de maniobra en un moment en el qual la companyia, que ja abans de l'esclat de les turbulències financeres, estava tocada en l'aspecte financer, necessita capital. És per això per la qual cosa, com apunta Bloomberg, el banc maneja la idea de desprendre's d'actius a llarg termini, com a hipoteques i valors en Borsa. Es tracta d'una de les poques vies que a l'empresa li queden per reduir el desajust entre els passius i els actius del banc.

Així, com informa Europa Press, fonts familiaritzades amb els potencials compradors d'aquests actius, entre els quals figuren grans bancs, podran rebre garanties o accions preferents com a incentiu per adquirir els actius de què es desprengui First Republic Bank. Aquesta mesura se sembla com un dels últims cartutxos que li queda al banc per cremar. L'esclat de la crisi bancària ha deixat l'entitat amb seu a San Francisco en una posició complexa, en la qual els inversors han perdut la confiança en la companyia.

El banc cau un 77% en Borsa des de l'esclat de la crisi financera

Els pobres resultats publicats ahir s'han unit als dubtes germinats al mercat després de la fallida de SVB i de Signature Bank i els problemes de la banca mitjana del país americà, on es troba First Republic Bank. Així, en l'última sessió borsària, la companyia bancària va cedir prop d'un 50% en Wall Street. La fuga de dipòsits ha deixat clar que el banc té un greu problema financer, i els més escèptics valoren l'opció que hi pugui haver una altra fallida bancària.

Malgrat que el mateix banc va anunciar que estaven portant mesures per restablir l'ordre en la seva estructura financera, els inversors han optat per reduir les seves posicions al banc. Així, l'últim tancament de First Republic Bank va ser de 8,10 dòlars per títol, sent aquest el seu mínim històric. A més d'això, des de l'esclat de les turbulències financeres als Estats Units, l'acció del banc ha caigut prop d'un 77%.

Sembla difícil que la companyia torni a recuperar l'ordre, tant financer, com a borsari, en un lapse curt. De moment, el banc medita la idea de vendre actius per valor de 50.000 milions de dòlars-100.000 milions de dòlars per tractar d'equilibrar el desajust que hi ha entre actius i passius. Sigui com fos, el problema de First Republic Bank no només és financer, sinó també reputacional. Cal veure si el banc nord-americà recupera el vol en els mesos vinents.