L'IBEX 35 manté la directriu alcista marcada a l'inici de la sessió d'aquest dimarts després d'una arrencada dubitativa, en la qual el selectiu del mercat de valors espanyol va arribar a cotitzar amb una caiguda del 0,20%. En aquests moments, el principal índex borsari del país manté la tendència a l'alça, experimentant un creixement superior a l'1,70% i conquerint els 9.100 punts. Tot això en la jornada posterior al denominat 'dilluns negre', el qual va deixar a la banca com la principal damnificada de la crisi bancària dels Estats Units, sorgida per la fallida de Silicon Valley Bank i, posteriorment, per Signature Bank.

Malgrat que les perspectives no eren falagueres, l'IBEX 35 ha aconseguit rescabalar-se de la tendència baixista de l'anterior sessió, en la qual el selectiu del mercat de valors espanyol va arribar a cotitzar per sota dels 9.000 enters, tocant el nivell més baix dels últims dos mesos. En la mitja sessió, 33 dels 35 valors que conformen l'índex espanyol caminen en positiu.

A més de pèl sotrac clavat per la fallida de SVB, la setmana està marcada per la pròxima pujada de tipus d'interès del Banc Central Europeu. Cal veure quin és el calat d'aquesta, ja que, després dels últims fets esdevinguts i veient que l'euríbor ha baixat considerablement en la jornada d'avui, hi ha auguris que el BCE podria plantejar-se una pujada menor que van anunciar en la reunió del febrer passat. Sigui com fos, el que espera el mercat és que la institució monetària endureixi novament la política monetària amb uns altres 50 punts bàsics.

Quant a l'IBEX 35, els valors que registren les alces més grans en la mitja sessió són Immobiliària Colonial (+3,34%), Indra (+3,22%), Merlin Properties (+2,91%), CaixaBank (+2,78%) i Meliá (+2,62%). A la inversa, les tres úniques firmes que no aconsegueixen entaular la tendència a l'alça a aquesta hora de la jornada són Mapfre (-0,79%), Telefónica (-0,29%) i Rovi (-0,15%). La resta de companyies de l'IBEX 35 caminen en positiu després que, en la sessió de dilluns passat, l'IBEX cedís fins als ivells més baixos des de mitjans de gener.

Per la seva part, la resta de les principals places borsàries europees també caminen amb el pilot en verd encès. A França, el CAC 40 manté una alça de l'1,13%; a Alemanya, el DAX 30 creix més d'un 1,30%; a Anglaterra, el FTSE 100 ho fa amb una apreciació del 0,50%; mentre que, a Itàlia, el FTSE Mib ascendeix un 1,45%. Caldrà estar pendent de l'obertura de Wall Street després que la jornada d'ahir fos negativa per a tots els mercats borsaris internacionals.

El sotrac de la fallida de SVB encara se sent a les Borses, malgrat que moltes d'elles han recuperat el to. Malgrat que els principals Governs han informat que no es veuran afectats per l'enfonsament del banc californià, el mercat encara camina amb calma.

Quant a les matèries primeres, els contractes a futur del Brent, esquist de referència al mercat europeu, mostra una depreciació de l'1,44%, fins als 79,33 dòlars per barril. Per la seva part, el WTI, petroli de referència als Estats Units, cau més d'un 2%, fins als 73,18 dòlars per barril. Per la seva part, l'or cedeix un 0,22%, fins als 1.910 dòlars per unça.

D'altra banda, en la indústria de les criptomonedes, el Bitcoin despunta un 9% en les últimes hores, fins als 24.715 euros. Per la seva part, l'Ethereum creix més d'un 5%, fins als 1.652 euros.