L'IBEX 35 va de més a menys en la sessió d'aquest dijous. Malgrat que el selectiu del mercat de valors espanyol ha començat la jornada amb alces de fins al 0,40% que li han portat fins als 9.500 enters, l'índex ha perdut força en la mitja sessió, cedint un 0,50% i cotitzant sobre els 9.440 punts. Malgrat que l'IBEX 35 es troba en uns nivells positius (+12,80% des de principis d'any), la jornada d'aquest dijous apuntava a ser alcista, sobretot veient l'empenta de tots els bancs.
A l'inici de la jornada s'han conegut els resultats trimestrals de Bankinter, que ha guanyat 185 milions d'euros en els primers mesos de 2023, un 20% més respecte al primer tram de 2022. Els bons resultats han catalitzat els guanys en Borsa per a l'empresa liderada per Dancausa, que, a aquesta hora de la sessió, segueix al capdavant de l'IBEX 35, cotitzant amb una alça de l'1,75%. Els comptes positius del banc també han aixecat l'ànim de la resta de la banca. Malgrat això, en aquests moments, tan sols CaixaBank es manté entre els valors més alcistes del selectiu espanyol.
Al llarg del matí també s'ha conegut com diversos oradors del BCE mantenen la idea de continuar elevant els tipus d'interès en les pròximes reunions. Malgrat que l'organisme bancari central ha optat per emetre un missatge caut, la realitat és que el mercat espera una nova pujada de tipus en la reunió del pròxim 4 de maig. L'únic dubte rau en el calat que tindrà aquesta alça, ja que el BCE tampoc no pot descuidar la salut financera del Vell Continent. De moment, aquest dijous, Klaas Knot, governador del Banc Central dels Països Baixos i un dels principals representants del BCE ha advocat per mantenir les pujades de tipus d'interès.
Això, malgrat semblar necessari per rebaixar la inflació, no convenç al mercat de valors, ja que la butxaca dels inversors es veu encara més atapeïda en un moment en què la incertesa i els dubtes no han acabat d'aclarir-se.
Bankinter, al capdavant de l'IBEX 35
Quant als valors de l'IBEX 35, Bankinter és el valor més alcista en el que va de matí, cotitzant amb una alça de l'1,75%. Li segueixen Fluidra (+1,25%), CaixaBank (+0,87%), Rovi (+0,79%) i Sacyr (+0,39%). A la inversa, les empreses que, en aquests moments, acumulen els descensos més grans són Acciona Energía (-2,11%), Inditex (-1,78%), Solaria (-1,595), Acciona (-1,42%) i BBVA (-1,16%).
Quant a la resta de les principals places borsàries europees, totes elles cotitzen en negatiu en la mitja sessió sent el FTSE Mib italià l'índex més baixista, amb una caiguda de l'1,20%. Li segueix el DAX 30 alemany, que decreix un 0,72%, el CAC 40 francès, que cau un 0,36%, i el FTSE 100, que cedeix més, d'un 0,10%. L'ull inversor mantindrà l'atenció en l'inici de sessió de Wall Street, encara que els futurs avancen pèrdues per als principals índexs borsaris nord-americans.
Al mercat de les matèries primeres, els contractes a futur del Brent, petroli de referència a l'eurozona, cedeixen un 1,25%, fins als 82,08 dòlars per barril. Per la seva part, el WTI, esquist de referència als Estats Units, cauen un 1,39%, fins als 78,14 dòlars per barril. Quant a l'or, els futurs del metall preciós creixen un 0,34%, fins als 2.013 dòlars per unça.
Al mercat de deute, l'interès del bo espanyol puja lleugerament, un 0,04 %, i se situa en el 3,533 %, mentre que la prima de risc està en 104,6 punts bàsics. Del seu costat, l'euro es mantenia pràcticament invariable davant el dòlar, encara que amb volatilitat en la sessió, situant-se en 1,0961 dòlars per euro, per sota de la cota dels 1,1 'bitllets verds'.