L'IBEX 35 ha començat la jornada amb bon peu, recuperant els 9.200 punts després que, en el tancament anterior, el selectiu del mercat de valors espanyol avancés un 0,28%, però no fos suficient per a sobrepassar l'esmentada barrera. Al començament de la sessió d'aquest dimecres, el principal índex borsari del país ha arrencat amb el pilot en verd encès en una jornada en què s'espera poc moviment, ja que els inversors encaren les vacances de Setmana Santa. El mercat espera que els volums de contractació cedeixin al llarg de la jornada. De moment, l'IBEX 35 creix un 0,40%, ubicant-se sobre els 9.220 punts.

D'altra banda, aquest dimecres vindrà acompanyat de noves dades macroeconòmiques, sobretot de les noves xifres del PMI de diversos països de l'eurozona. A l'altre costat de l'Atlàntic s'espera la publicació de l'ISM dels Estats Units com a dada més rellevant. Quant a Espanya, a l'inici del matí s'han donat a conèixer les últimes dades de la producció industrial, la qual cau un 0,8% el febrer respecte als avanços de gener. La lleugera recaiguda sembla no haver tingut efecte sobre l'IBEX 35 que, en l'inici de la jornada, continua creixent.

A escala empresarial, la jornada d'ahir va deixar al mercat diverses actualitzacions que poden afectar sobre la cotització d'algunes de les empreses del selectiu espanyol. D'una banda, es va conèixer la dimissió de Bertrand Kan i de Peter Shore com a consellers independents de Cellnex. Des que TCI es convertís en el màxim accionista de la firma amb seu a Barcelona, aquest ha pressionat perquè el Kan, primer sortís de la presidència de Cellnex i, posteriorment, perquè surti del Consell de la companyia.

Iberdrola, al podi de l'IBEX 35 en l'inici de la sessió

D'altra banda, l'altra gran notícia d'una de les grans cotitzades de l'IBEX 35 va ser l'oficialització de la venda de la major part del negoci d'Iberdrola a Mèxic. Tal com l'empresa liderada per Ignacio Sánchez-Galán va donar a conèixer la CNMV, Iberdrola es desprèn del 80% del seu negoci al país asteca per 5.500 milions d'euros, que, majoritàriament, està vinculat amb centrals de cicles combinats. D'aquesta forma, la firma espanyola continua avançant en el seu Pla Estratègic, el qual inclou els avanços en descarbonització i diverses desinversions. A primera hora del matí, Iberdrola cotitzava amb una alça propera al 0,90%, per la qual cosa sembla que el mercat ha pres amb optimisme la venda de gran part del negoci a Mèxic.

Quant als valors de l'IBEX 35 més alcistes, Acciona cotitza amb un creixement de l'1,50%, seguida d'Iberdrola (+0,88%), Meliá (+0,85%), IAG (+0,77%) i Unicaja Banc (+0,71%). A la inversa, les companyies que no han aconseguit iniciar la jornada amb bon peu i acumulen els descensos més grans són Amadeus (-0,75%), Colonial (-0,52%), Fluidra (-0,45%), Rovi (-0,41%) i Logista (-0,35%).

D'altra banda, la resta de les places borsàries europees, tret de la italiana, han començat amb signe positiu la sessió d'aquest dimecres. Malgrat que el FTSE Mib italià s'anota una caiguda del 0,11% en els primers compassos de la sessió, la resta dels grans índexs del Vell Continent caminen amb alces en l'arrencada de la jornada. A França, el CAC 40 creix un 0,13%; a Alemanya, el DAX 30 emergeix un 0,12%; a Anglaterra, el FTSE 100 despunta un 0,26%.

El Brent continua creixent

Quant al mercat de les matèries primeres, els contractes a futur del Brent, esquist de referència a Europa, continuen creixent després que, dilluns passat, l'OPEP+ anunciés una mesura "voluntària" de retallades de la producció diària. Així, el petroli de referència al Vell Continent creix un 0,54%, fins als 85,40 dòlars per barril. En una línia idèntica es mou el WTI, que marca una alça del 0,46%, fins als 81,08 dòlars per barril. D'altra banda, l'or marca una alça del 0,22%, la qual cosa el porta a superar els 2.040 dòlars per unça.

Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0949 'bitllets verds', en tant que la prima de risc espanyola s'acostava als 104,1 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a 10 anys en el 3,306%.

Finalment, en la indústria de les criptomonedes, el Bitcoin despunta per sobre de l'1%, ubicant-se sobre els 26.000 euros. Per la seva part, l'Ethereum creix un 2%, la qual cosa asseu per sobre dels 1.740 euros.